Growth Awards 2021: Διακρίθηκαν έξι ελληνικές επιχειρήσεις

Growth Awards 2021: Διακρίθηκαν έξι ελληνικές επιχειρήσεις

Σε έξι ελληνικές επιχειρήσεις απένειμαν χθες, σε ειδική εκδήλωση, τα Βραβεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Growth Awards 2021 η Eurobank και η Grant Thornton

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έξι ελληνικές επιχειρήσεις απένειμαν χθες, σε ειδική εκδήλωση, τα Βραβεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Growth Awards 2021 η Eurobank και η Grant Thornton. Συγκεκριμένα, διακρίθηκαν στις κατηγορίες της δυναμικής ανάπτυξης η «Παπουτσάνης» της Ερευνας και Καινοτομίας η Flexopack, της εξωστρέφειας ο όμιλος Πλαστικά Θράκης, της ψηφιακής εξέλιξης η Skroutz, του Environmental, Social & Governance (ESG) η Vitex και της επιχειρηματικής αριστείας η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου (Costamare Inc., ΤΕΜΕΣ, Faliro House, Ιδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου».

Η επιλογή των έξι νικητριών, μία ανά κατηγορία, εταιρειών έγινε από την εικοσαμελή επιτροπή βράβευσης των Growth Awards 2021 στην οποία προεδρεύουν, από κοινού, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Γιώργος Ζανιάς και ο διευθύνων σύμβουλος της Grant Thornton Βασίλειος Καζάς, ενώ συμμετέχουν διακεκριμένοι επιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί.

Παπουτσάνης, Flexopack, Πλαστικά Θράκης, Skroutz, Vitex και η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου.

Την έναρξη της φετινής τελετής απονομής των Growth Awards, που πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου και μεταδόθηκε διαδικτυακά, κήρυξε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Howard Yu, LEGO Professor of Management and Innovation στο IMD Business School.

« τράπεζά μας δεσμεύεται να παραμείνει στην πορεία που έχει χαράξει εδώ και χρόνια, στο να χρηματοδοτεί μεγάλα επενδυτικά έργα και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες των πελατών μας, ώστε να έχουν προβάδισμα στην αξιοποίηση των ευκαιριών που φέρνει ο ανοδικός οικονομικός κύκλος. Ως τράπεζα της ανάπτυξης ενθαρρύνουμε και χρηματοδοτούμε πρωτοβουλίες συγχωνεύσεων, εξαγορών και συνεργασιών, βήματα απαραίτητα για τη μεγέθυνση της μέσης ελληνικής επιχείρησης. Δρούμε ως χρηματοδότες και σύμβουλοι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διευκολύνοντας την πράσινη μετάβασή τους, τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και την ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησής τους, καθώς τα κριτήρια του ESG λαμβάνονται πλέον υπόψη στην πιστωτική αξιολόγηση των χορηγήσεων για όλες τις επιχειρήσεις. Το πρώτο μέλημά μας σήμερα είναι να στηρίξουμε και να επιταχύνουμε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και της οικονομίας, χέρι χέρι με τις πρωτοπόρες ελληνικές επιχειρήσεις» δήλωσε ο κ. Καραβίας.

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο ορόσημο, γιατί δεν περιμένουμε απλώς τη μετάβαση σε μια αναπτυξιακή φάση, κάτι το φυσιολογικό και αναμενόμενο έπειτα από τόσα χρόνια ύφεσης και διαρκών υποτροπών. Περιμένουμε τους υψηλότερους ρυθμούς μεγέθυνσης της οικονομίας που έχει δει η Ελλάδα από τη δεκαετία του ’60 –και μάλιστα σταθερούς και διατηρήσιμους για πολλά, συνεχή έτη» πρόσθεσε κατά την ομιλία του ο CEO της Eurobank.

«Η τελετή απονομής των Growth Awards 2021 συμπίπτει με έναν καταιγισμό εξαιρετικά καλών ειδήσεων για την ελληνική οικονομία» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. «Η σύγχρονη επιχειρηματικότητα που βραβεύουμε σήμερα μετατρέπει τα εμπόδια που έφερε η κρίση της πανδημίας σε ευκαιρίες, θεμελιώνοντας τις βάσεις για μία βιώσιμη επιχειρηματική και κοινωνική ανάπτυξη» ανέφερε ο κ. Καζάς. «Η σωστή προετοιμασία οδηγεί στην ανθεκτικότητα» επισήμανε ο Howard Yu. «Οι ελληνικές επιχειρήσεις ατενίζουν το αύριο με μεγαλύτερη αισιοδοξία» υπογράμμισε ο επικεφαλής της ομάδας της Grant Thornton και Partner – Head of Assurance Μανόλης Μιχαλιός, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της ανάλυσης για το ελληνικό επιχειρείν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή