Η δανική Netcompany απέκτησε την Intrasoft έναντι 235 εκατ. ευρώ

Η δανική Netcompany απέκτησε την Intrasoft έναντι 235 εκατ. ευρώ

Σε επενδυτική εταιρεία μετεξελίσσεται η Intracom, οι νέοι στόχοι και η συμφωνία

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή ένεση ρευστότητας αποτελεί για την Intracom η συμφωνία για την πώληση στη Netcompany του 100% της θυγατρικής στον τομέα της πληροφορικής Intrasoft, κίνηση που υποστηρίζει τη στρατηγική της εισηγμένης για τη μετεξέλιξή της σε επενδυτική εταιρεία. Πρόκειται για συναλλαγή συνολικής αξίας 235 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των δανείων, των οποίων το βραχυπρόθεσμο τμήμα τους, που αναχρηματοδοτήθηκε τον Ιανουάριο του 2018, ανέρχεται σε 46,2 εκατ. ευρώ. Το τίμημα ανέρχεται σε 184,8 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει συνδυασμό μετρητών και μετοχών της αγοράστριας. Θα καταβληθούν δηλαδή μετρητά 166,8 εκατ. ευρώ και θα μεταβιβαστούν στην Intracom μετοχές αξίας 18 εκατ. ευρώ της Netcompany, που έχει κεφαλαιοποίηση 4,9 δισ. ευρώ. Το ντιλ, που είναι το μεγαλύτερο που έχει πραγματοποιηθεί στον κλάδο της πληροφορικής στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

«Αυτή η συναλλαγή είναι επωφελής για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη: η Netcompany και η Intrasoft International ξεκινούν μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία έχοντας κοινό όραμα, H Intracom, με τη σειρά της, έχει την ευκαιρία να αναπτύξει την επενδυτική στρατηγική της σε τομείς αιχμής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους της»δήλωσε, χθες, κατά την ανακοίνωση της συναλλαγής, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Intracom Holdings Σωκράτης Κόκκαλης.

Η Netcompany, με έδρα στην Κοπεγχάγη, ιδρύθηκε το 2000 και απασχολεί 3.500 υπαλλήλους.

Η εν λόγω συναλλαγή επιτρέπει στην Intracom να αποκτήσει επενδυτική ισχύ άνω των 300 εκατ. ευρώ, ποσό που προκύπτει από τον συνδυασμό ρευστότητας, χάρη στην πώληση της Intrasoft, και μόχλευσης. Τα κεφάλαια αυτά, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, θα ενισχυθούν περαιτέρω μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, στα οποία η Intracom Holdings έχει σχεδιάσει να συμμετάσχει.

Με στόχο την καθιέρωση ως ομίλου επενδύσεων και συμμετοχών, η Intracom Holdings αξιολογεί τη συμμετοχή της σε τομείς, όπως το περιβάλλον, η ενέργεια, η ναυτιλία, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και σύνθετα έργα ανάπτυξης ακινήτων. Οι κινήσεις του ομίλου συνδυάζονται και με τις στρατηγικές προτεραιότητες της Intrakat, τις οποίες περιέγραψε, αρχές του περασμένου καλοκαιριού, ο διευθύνων σύμβουλος της τεχνικής εταιρείας Πέτρος Σουρέτης. Περιλαμβάνουν την ισχυροποίηση της δραστηριότητας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα, υπεράκτια αιολικά πάρκα και έργα αποθήκευσης ενέργειας, την επόμενη τριετία, ύψους 300 εκατ. ευρώ και συνολικής αξίας 1 δισ. σε ορίζοντα οκταετίας, μέχρι το 2030.

Για τη Netcompany, που ιδρύθηκε το 2000, έχει έδρα στην Κοπεγχάγη απασχολεί 3.500 υπαλλήλους και δραστηριοποιείται σε έξι χώρες, η απόκτηση της Intrasoft οδηγεί στην ενδυνάμωση της παρουσίας παγκοσμίως και στην Ελλάδα. Η Intrasoft, με έδρα στο Λουξεμβούργο, διαθέτει γραφεία, υποκαταστήματα και θυγατρικές σε 12 χώρες πέραν της Ελλάδας (Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Δανία, Ιορδανία, Κένυα, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Νότια Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αμερική), ενώ δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 70 χώρες. Θα είναι ακόμη σε θέση να διεκδικήσει νέα έργα στην Ελλάδα που χρηματοδοτούνται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, με τη Netcompany να εμφανίζει, κατά το πρώτο εξάμηνο, έσοδα 110 εκατ. ευρώ και Ebitda 22,4 εκατ. ευρώ. Η δανική εταιρεία έχει αναλάβει, στο παρελθόν, από κοινού με την Intrasoft έργα όπως η υλοποίηση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας διαχείρισης τελωνειακών διαδικασιών της Δανίας. Η Intrasoft εμφάνισε κύκλο εργασιών 101 εκατ. ευρώ και Ebitda 9,5 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή