Έναντι 3,8 εκατ. εκποιήθηκαν 3 ακίνητα της πτωχευμένης «Αφοί Κωνσταντακάτου»

Έναντι 3,8 εκατ. εκποιήθηκαν 3 ακίνητα της πτωχευμένης «Αφοί Κωνσταντακάτου»

Εξι χρόνια μετά την κατάσχεσή τους από τις τράπεζες ορισμένα από τα πιο προνομιακά ακίνητα της πτωχευμένης εταιρείας ηλεκτρικών και ηλεκτρολογικών ειδών «Αφοί Κωνσταντακάτου»απέκτησαν νέους ιδιοκτήτες μέσω πλειστηριασμών που πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές ημέρες

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι χρόνια μετά την κατάσχεσή τους από τις τράπεζες ορισμένα από τα πιο προνομιακά ακίνητα της πτωχευμένης εταιρείας ηλεκτρικών και ηλεκτρολογικών ειδών «Αφοί Κωνσταντακάτου»απέκτησαν νέους ιδιοκτήτες μέσω πλειστηριασμών που πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στις εκποιήσεις που έλαβαν χώρα πριν από περίπου δύο εβδομάδες για συνολικά τρία ακίνητα υπερθεμάτισαν δύο εταιρείες και ένα φυσικό πρόσωπο.

Πρόκειται για την κεντρική αποθήκη 10 χιλ. τ.μ., το κτίριο γραφείων με ισόγειο 165 τ.μ. και όροφο 132 τ.μ. και το κτίριο καταστήματος με ισόγειο 328 τ.μ. και όροφο 286 τ.μ. της πτωχευμένης εταιρείας, που βρίσκονται σε οικόπεδο 31 στρεμμάτων στον Αυλώνα. Πέρασαν στην κυριότητα μεγάλης εταιρείας λιανεμπορίου έναντι περίπου 3 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη ιδιοκτησία της «Αφοί Κωνσταντακάτου» που άλλαξε χέρια έναντι 720 χιλ. ευρώ, περιλαμβάνει οικόπεδο και κτίριο στην Πάτρα, ενώ το τρίτο ακίνητο αφορά κατάστημα 120 τ.μ. με υπόγειο 100 τ.μ. στην Καλλιθέα το οποίο αγόρασε, έναντι 104 χιλ. ευρώ, φυσικό πρόσωπο.

Ποιες ιδιοκτησίες σχεδιάζεται να εκπλειστηριαστούν το προσεχές διάστημα.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το προσεχές διάστημα, συναρτήσει της ύπαρξης αγοραστικού ενδιαφέροντος, θα εκποιηθούν τέσσερα ακόμη ακίνητα –τμήμα της πτωχευτικής περιουσίας της «Αφοί Κωνσταντακάτου» Πρόκειται για τα κτίρια κεντρικής αποθήκης στην οδό Αγίου Πολυκάρπου 108 στον Βοτανικό που βρίσκονται σε οικόπεδο 3,2 στρεμμάτων και συνοδεύονται με τιμή πρώτης εκκίνησης 1,1 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημερινό τίμημα είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο, ύψους 2,7 εκατ. ευρώ, έναντι του οποίου είχε επιχειρηθεί να εκποιηθεί το ακίνητο το 2018.

Επίσης «στο σφυρί» δηλαδή με κατάθεση ενσφράγιστων προσφορών στα δικαστήρια Ευελπίδων θα οδηγηθεί το πρώην κατάστημα της εταιρείας στον Βύρωνα (128 τ.μ.), που συνοδεύεται με τιμή εκκίνησης 170 χιλ. ευρώ, σημαντικά μειωμένη συγκριτικά με αυτήν, ύψους 473 χιλ. ευρώ, που είχε επιχειρηθεί να εκποιηθεί το ακίνητο πριν από περίπου 6 χρόνια.

Η λίστα των προς εκποίηση ακινήτων περιλαμβάνει κατάστημα στην Πάτρα με τιμή εκκίνησης 90 χιλ. ευρώ (από 148 χιλ. ευρώ σε εκποίηση του 2017) και οικόπεδο επιφανείας 3.000 τ.μ., στη Θεσσαλονίκη που θα εκπλειστηριαστεί προς 400 χιλ. ευρώ.

Η «Αφοί Κωνσταντακάτου» που ιδρύθηκε το 1919 από τον Μαρίνο Κωνσταντακάτο σε συνεργασία με τους αδελφούς του Βασίλη και Λευτέρη, αποτελούσε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικού και ηλεκτρολογικού υλικού της χώρας. Το 2013 διέθετε κύκλο εργασιών της τάξεως των 24 εκατ. ευρώ, μέγεθος που διαμορφωνόταν το 2007 σε περισσότερα από 52 εκατ. ευρώ. Η συρρίκνωση των πωλήσεων, η εμφάνιση ζημιών –είχαν ανέλθει σε 4,8 εκατ. ευρώ το 2013–και ο υψηλός τραπεζικός δανεισμός οδήγησαν σε οικονομικό αδιέξοδο την εταιρεία, η οποία παρότι είχε τη στήριξη των τραπεζών, προσέφυγε στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα τον Σεπτέμβριο του 2015. Η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης το 2017 οπότε το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοί της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή