29.000 τ.μ. προσθέτει στα logistics η Trastor

29.000 τ.μ. προσθέτει στα logistics η Trastor

Ενισχύει την επενδυτική της δραστηριότητα στον τομέα των ακινήτων logistics η Trastor ΑΕΕΑΠ. Η εταιρεία αναμένεται να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της στη συγκεκριμένη κατηγορία κατά σχεδόν 29.000 τ.μ., καθώς σχεδιάζει δύο νέες επενδύσεις, εκτιμώμενου ύψους άνω των 15 εκατ. ευρώ.

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύει την επενδυτική της δραστηριότητα στον τομέα των ακινήτων logistics η Trastor ΑΕΕΑΠ. Η εταιρεία αναμένεται να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της στη συγκεκριμένη κατηγορία κατά σχεδόν 29.000 τ.μ., καθώς σχεδιάζει δύο νέες επενδύσεις, εκτιμώμενου ύψους άνω των 15 εκατ. ευρώ. Μόλις ολοκληρωθούν οι εν λόγω αναπτύξεις, η Trastor θα ελέγχει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων logistics άνω των 80.000 τ.μ. στην περιοχή του Ασπροπύργου, έχοντας επενδύσει κεφάλαια της τάξεως των 45-50 εκατ. ευρώ.

Η σημαντικότερη εξ αυτών αφορά στην απόκτηση μιας εγκατάστασης logistics, επιφάνειας 22.000 τ.μ., η οποία θα αναπτυχθεί στην περιοχή του Ασπροπύργου. Ειδικότερα, η εισηγμένη έχει υπογράψει δεσμευτικό προσύμφωνο για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας «Πηλέας Κτηματική», η οποία είναι ιδιοκτήτρια οικοπέδου 40 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο. Εκεί θα κατασκευαστεί μια νέα αποθήκη επιφάνειας 22.000 τ.μ., η οποία μάλιστα θα πιστοποιηθεί και κατά το πρότυπο υψηλής ενεργειακής απόδοσης LEED. Η αξία του εν λόγω ακινήτου εκτιμάται σε περίπου 17 εκατ. ευρώ. Μάλιστα έχει ήδη εξασφαλιστεί και μισθωτής, καθώς θα χρησιμοποιείται από εταιρεία εμπορίας φαρμάκων. Η κατασκευή του νέου κτιρίου αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα. Με την επένδυση από το στάδιο της κατασκευής, η Trastor εξασφαλίζει χαμηλότερο τίμημα αγοράς, καθώς συνεπενδύει με την εταιρεία ανάπτυξης του κτιρίου. Η έτερη επένδυση της εισηγμένης αφορά σε μια εξ ολοκλήρου δική της ανάπτυξη. Η εταιρεία έχει αποκτήσει έκταση 16 στρεμμάτων στη θέση «Μελίσσια» στον Ασπρόπυργο. Εκεί σχεδιάζει να κατασκευάσει μια επέκταση στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις logistics που επίσης βρίσκονται στην κατοχή της. Συγκεκριμένα δρομολογείται μια νέα, υπερσύγχρονη αποθήκη, επιφάνειας 7.000 τ.μ., η οποία επίσης θα λάβει πιστοποίηση κατά το πρότυπο LEED. Το ύψος της επένδυσης αυτής υπολογίζεται σε 5 εκατ. ευρώ.

Σχεδιάζει δύο νέες επενδύσεις, εκτιμώμενου ύψους άνω των 15 εκατ. ευρώ.

Η νέα αυτή επένδυση θα πλαι-σιώσει τις υφιστάμενες υποδομές logistics της Trastor στο ίδιο σημείο. Ειδικότερα, η εταιρεία είχε αποκτήσει αποθηκευτικές εγκαταστάσεις 25.000 τ.μ. επί οικοπέδου 62,7 στρεμμάτων στην ίδια περιοχή. Το κόστος είχε ανέλθει σε 9,5 εκατ. ευρώ. Η αποθήκη μισθώνεται από τη Seagull, εταιρεία παροχής υπηρεσιών logistics.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουλίου η εισηγμένη απέκτησε ακόμα μία αποθήκη, επιφάνειας 5.262 τ.μ. σε οικόπεδο 11,3 στρεμμάτων, επίσης στην ίδια περιοχή («Μελίσσια» ή «Ρουπάκι») του Ασπροπύργου. Το κόστος της εν λόγω συναλλαγής είχε ανέλθει σε 2,32 εκατ. ευρώ. Μισθωτής του ακινήτου είναι επίσης η Seagull.

H διοίκηση της Trastor εκτιμά ότι η αγορά των logistics έχει ακόμα σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης. Στο πρόσφατο συνέδριο ακινήτων Prodexpo, ο κ. Γιώργος Φιλόπουλος, διευθυντής επενδύσεων της εταιρείας, ανέφερε ότι η αγορά αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται για τα επόμενα 4-5 χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αξίες των ακινήτων logistics έχουν αυξηθεί κατά 30% τα τελευταία χρόνια, ενώ ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανόδου διαμορφώνεται σε 5%. «Αυτή τη στιγμή έχουμε καταγράψει ζητήσεις για τη μίσθωση 200.000 τ.μ. κτιρίων logistics, δείγμα του ότι ο τομέας αυτός αποτελεί μια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία τόσο σήμερα όσο και τα επόμενα χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή