Δυναμική ανάπτυξη για την «Ορφέας Βεϊνόγλου»

Δυναμική ανάπτυξη για την «Ορφέας Βεϊνόγλου»

Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης καταγράφει ο όμιλος «Ορφέας Βεϊνόγλου», που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών, logistics, μεταφοράς εμπορευμάτων, μετεγκατάστασης και ειδικών μεταφορών.

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης καταγράφει ο όμιλος «Ορφέας Βεϊνόγλου», που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών, logistics, μεταφοράς εμπορευμάτων, μετεγκατάστασης και ειδικών μεταφορών. Οπως αναφέρει στην «Κ» ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Σ. Κατσαδάκης (ανιψιός του σημερινού προέδρου και δισέγγονος του ιδρυτή), που μαζί με τον Ορφέα Μοσχόπουλο – Βεϊνόγλου (μέλος του Δ.Σ.) ανήκει στην επόμενη γενιά των επικεφαλής της εταιρείας, κατά τη φετινή χρονιά –έναντι του 2020– σε ενοποιημένο επίπεδο προβλέπεται αύξηση κύκλου εργασιών και λειτουργικής κερδοφορίας (Ebitda) κατά 17% και 33% αντίστοιχα. Τα δύο αυτά μεγέθη, ο τζίρος και τα Ebitda διαμορφώθηκαν σε 105,5 εκατ. ευρώ και 8,5 εκατ. ευρώ το 2020. Η προ φόρων κερδοφορία, που ανήλθε σε 3,4 εκατ. ευρώ πέρυσι, εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί κατά τη φετινή χρονιά κατά 80%, με τη ζήτηση για υπηρεσίες logistics και μεταφοράς να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Ενδεικτικό της ανοδικής τάσης είναι το γεγονός ότι η χρήση του 2021 θα ολοκληρωθεί με οικονομικά αποτελέσματα που εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερα κατά 20% συγκριτικά με το 2019, «με τη φετινή χρονιά να είναι η καλύτερη σε επίπεδο επιδόσεων για την “Ορφέας Βεϊνόγλου”», όπως σημειώνει ο κ. Κατσαδάκης.

Την επόμενη χρονιά αναμένονται ρυθμοί ανάπτυξης της τάξεως του 7%, με τον όμιλο να διαθέτει για την επόμενη πενταετία επενδυτικό σχέδιο της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη νέων χώρων αποθήκευσης και διανομής 60 χιλ. τετραγωνικών μέτρων. Νωρίτερα, μέσα στην επόμενη διετία, δηλαδή έως και το 2023, η «Ορφέας Βεϊνόγλου» επιδιώκει να κατασκευάσει νέες εγκαταστάσεις επιφανείας 45 χιλ. έως 50 χιλ. τ.μ. Οπως σημειώνει ο κ. Κατσαδάκης, η εταιρεία αποτελεί διαχρονικό επενδυτή στα logistics, έχοντας αναπτύξει από το 2005 μέχρι σήμερα εγκαταστάσεις περίπου 200.000 τ.μ. Πέρυσι, η «Ορφέας Βεϊνόγλου» ολοκλήρωσε τη δημιουργία συγκροτήματος εγκαταστάσεων logistics, που οδήγησε στην αύξηση της διαθεσιμότητας χώρων σε 190 χιλ. από 145 χιλ. τετραγωνικά μέτρα. Ετσι, η εταιρεία μίσθωσε 45.000 τετραγωνικά μέτρα νέων χώρων στην Public-Media Markt στο πλαίσιο συνεργασίας στον τομέα ανάπτυξης χώρων αποθήκευσης και διανομής με την αλυσίδα λιανικής.

Τι αναφέρουν στελέχη της εταιρείας στην «Κ».

Η «Ορφέας Βεϊνόγλου» σχεδιάζει και τη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας με αντικείμενο την υλοποίηση επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), διαθέτοντας χαρτοφυλάκιο ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων με επιφάνεια 133 χιλ. τ.μ. και αξία αποτίμησης 72 εκατ. ευρώ. Από το 2007 μέχρι το 2020 η εταιρεία εμφανίζει αυξητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, καταγράφοντας, πριν από 14 χρόνια, σε ομιλικό επίπεδο, κύκλο εργασιών 66,4 εκατ. ευρώ, που διαμορφώθηκε σε 105,5 εκατ. ευρώ το 2020. Συνολικά, σε Ελλάδα και εξωτερικό διαθέτει τέσσερις θυγατρικές σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Β. Μακεδονία και Σερβία – η «Ορφέας Βεϊνόγλου» απασχολεί 1.200 άτομα.

Για την εταιρεία υπήρξε πριν από μερικές εβδομάδες η φημολογία ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων για τη σύναψη deal με ξένο επενδυτικό σχήμα. Ωστόσο, διαχρονικά, η «Ορφέας Βεϊνόγλου», που έχει ιδρυθεί το 1923, έχει δεχθεί προτάσεις από τα περισσότερα μεγάλα funds του εξωτερικού, σχολιάζουν στελέχη της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή