H Aluminco εξαγόρασε εργοστάσιο της Doral στη Θεσσαλονίκη

H Aluminco εξαγόρασε εργοστάσιο της Doral στη Θεσσαλονίκη

Στην εξαγορά του εργοστασίου της εταιρείας Doral στο Καλοχώρι, που διαθέτει μονάδα παραγωγής κουφωμάτων, αιθρίων και υαλοπετασμάτων, προχώρησε η Aluminco, όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας αλουμινίου Αργύρης Καρράς.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαγορά του εργοστασίου της εταιρείας Doral στο Καλοχώρι, που διαθέτει μονάδα παραγωγής κουφωμάτων, αιθρίων και υαλοπετασμάτων, προχώρησε η Aluminco, όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας αλουμινίου Αργύρης Καρράς. Πρόκειται για επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ, που θα ολοκληρωθεί σε ορίζοντα πενταετίας και θα οδηγήσει στην αύξηση του ετήσιου συνολικού τονάζ της εταιρείας στους 35.000 τόνους. Οπως σημείωσε ο κ. Καρράς, το εργοστάσιο της Doral θα αποτελέσει την τέταρτη γραμμή διέλασης της Aluminco και λόγω της τοποθεσίας του –απέχει τέσσερα χιλιόμετρα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης– θα συμβάλει στην ενίσχυση των εξαγωγών προς τις αγορές της Νοτιοανατολικής, της Ανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης. Το συνολικό κόστος της εξαγοράς ανέρχεται σε 9 εκατ. ευρώ, με τη νέα αυτή επένδυση να συνεπάγεται αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της Aluminco κατά 7.000 τόνους ή 25% ετησίως.

Το νέο εργοστάσιο θα δημιουργήσει 120 νέες θέσεις εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές της παραγωγικής μονάδας που διαθέτει η εταιρεία στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Η νέα μονάδα θα είναι εξοπλισμένη με εξελιγμένες γραμμές διέλασης, κάθετη μονάδα ηλεκτροστατικής βαφής, μηχανήματα επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου, γραμμές θερμομονωτικών και μονάδα διαχείρισης αποβλήτων. Κατά τη χθεσινή ενημέρωση δημοσιογράφων, ο κ. Καρράς ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση του ενεργειακού κόστους, έχοντας ολοκληρώσει τη δημιουργία φωτοβολταϊκού δυναμικότητας 1MW στις Αφίδνες. Ανέφερε ότι η φετινή χρονιά θα ολοκληρωθεί με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 35%, με τον κύκλο εργασιών και τη λειτουργική κερδοφορία (Ebitda) να τοποθετείται σε 56 εκατ. ευρώ και 5,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Αντίστοιχο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 35% εκτιμάται ότι θα εμφανίσει και το 2020 η Aluminco.

Η εταιρεία καταγράφει ισχυρή ζήτηση για προϊόντα αλουμινίου (κουφώματα κτλ.) ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης της οικοδομικής δραστηριότητας, ενώ η επικείμενη έναρξη –στις 13 Δεκεμβρίου– του προγράμματος «Εξοικονομώ» πρόκειται να ενισχύσει περαιτέρω τη δραστηριότητά της, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί στα μεγέθη του 2022. Oι εξαγωγές αποτελούν το 55% του τζίρου του ομίλου, του οποίου τα προϊόντα διατίθενται σε περισσότερες από 60 χώρες.

Η Aluminco, που ανήκει στην οικογένεια Καρρά, ιδρύθηκε το 1982, με τους Ανάργυρο και Ευάγγελο Καρρά να κατέχουν τις θέσεις του προέδρου-CEO και αντιπροέδρου αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή