Χρηματιστήριο: Περιορισμένη άνοδος 0,32%

Χρηματιστήριο: Περιορισμένη άνοδος 0,32%

Στις 884,03 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης, με τζίρο 45,49 εκατ. ευρώ 

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποτονική ήταν η εικόνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται με εύρος διακύμανσης μόλις 5 μονάδων και τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει εξαιρετικά χαμηλή. Οι αγοραστές, αν και λίγοι λόγω και των ημερών, υπερίσχυσαν των πωλητών, με σημαντικές στηρίξεις στην ανοδική προσπάθεια του Χ.Α. να δίνουν επιλεγμένα blue chips.

Περίπου μία εβδομάδα απομένει για το κλείσιμο της χρονιάς και είναι ξεκάθαρο πως ο Γενικός Δείκτης στις επόμενες συνεδριάσεις θα προσπαθήσει να διασπάσει τις 900 μονάδες, ποντάροντας σε ένα καλύτερο 2022.

Στα στατιστικά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο της τάξης του 0,32% στις 884,03 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 45,49 εκατ. ευρώ. Το σημείο στήριξης εντοπίζεται στις 870 μονάδες και τα σημεία αντίστασης στις 890 και στις 900 μονάδες.

O τραπεζικός δείκτης σημείωσε οριακή άνοδο της τάξης του 0,23%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,39%, στις 2.123,62 μονάδες, στο -0,32% και στις 1.491,79 μονάδες έκλεισε η μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε οριακή άνοδο της τάξης του 0,23%, κλείνοντας στις 568,42 μονάδες.

Από το σύνολο των blue chips τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε ο ΟΠΑΠ στο +2,13% και ακολούθησαν με άνοδο άνω του 1% οι ΟΤΕ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Coca-Cola. Στον αντίποδα, πτώση 2,55% κατέγραψε η Βιοχάλκο, ενώ απώλειες άνω του 1% σημείωσαν οι ΔΕΗ και ΕΛΒΑΛΧαλκόρ.

Οι έντονες διακυμάνσεις φαίνεται ότι θα παραμείνουν ενδεχομένως και για τις αρχές του επόμενου έτους, καθώς θα αξιολογούνται οι εξελίξεις, προσφέροντας σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετές βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες, όπως εκτιμά ο κ. Νίκος Καυκάς, υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Depolas Investment Services. Για τον Γενικό Δείκτη, σε πρώτη φάση, αποτελεί στοίχημα η ανοδική διάσπαση των 900 μονάδων, εν μέσω πιθανού χαμηλού όγκου συναλλαγών, όπως επισημαίνει.

Από την πλευρά της, η Beta Securities επισημαίνει πως ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε τη χρονιά που τελειώνει περισσότερο με γνώμονα να υπερασπίσει τα κεκτημένα του τέλους του 2020. Η ανοδική τάση προφυλάχθηκε, αν και έχασε πολύ σε δυναμική από τον Απρίλιο και μετά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή