Στα 200 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών της Avis Greece το 2021

Στα 200 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών της Avis Greece το 2021

Το χάσμα με το 2019 κλείνει η εταιρεία μίσθωσης αυτοκινήτων Avis Greece που αναμένεται, κατά πληροφορίες, να εμφανίσει το 2021 κύκλο εργασιών της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη (Ebitda) άνω των 100 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων της τάξεως των 29 εκατ. ευρώ.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χάσμα με το 2019 κλείνει η εταιρεία μίσθωσης αυτοκινήτων Avis Greece που αναμένεται, κατά πληροφορίες, να εμφανίσει το 2021 κύκλο εργασιών της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη (Ebitda) άνω των 100 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων της τάξεως των 29 εκατ. ευρώ. Κατά τη χρονιά που εκπνέει, η εταιρεία ανέκαμψε, παρότι η δραστηριότητα της βραχυχρόνιας ενοικίασης αυτοκινήτων (rent a car) ήταν σε «ύπνωση» το πρώτο εξάμηνο του 2021 λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της COVID-19. Το 2022 η εταιρεία προβλέπεται να εμφανίσει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, δεδομένων των προσδοκώμενων ισχυρών επιδόσεων του τουρισμού. «Εφόσον η παραλλαγή “Ομικρον” κλείσει τον κύκλο της πανδημίας και δεν προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, το 2022 αναμένεται να καταγραφούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για την Avis Greece», σημειώνει στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της Avis Greece Ανδρέας Ταπραντζής.

Πάντως, η πανδημία έστρεψε έναν σημαντικό αριθμό ανθρώπων στη χρήση ιδιωτικών μέσων μετακίνησης, ενισχύοντας τον βαθμό διείσδυσης των μακροχρόνιων ενοικιάσεων (leasing) στην Ελλάδα. «Ο βαθμός διείσδυσης του leasing στην Ελλάδα τοποθετείται σήμερα στο 40% έναντι 28% πριν από μερικά χρόνια», αναφέρει ο κ. Ταπραντζής.

Στο 40% ο βαθμός διείσδυσης του leasing στην Ελλάδα, έναντι 28% πριν από μερικά χρόνια.

Με στόχο να προσφέρει περισσότερη ευελιξία στους ενδιαφερομένους, η Avis Greece δίνει τη δυνατότητα διαμόρφωσης των χαρακτηριστικών ενός αυτοκινήτου μέσω ειδικής εφαρμογής (configurator). «Μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής μας, η μίσθωση ενός αυτοκινήτου διεκπεραιώνεται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά για προεπιλεγμένα super deals.

Βραχυπρόθεσμα, στόχος είναι η συγκεκριμένη διαδικασία να διεκπεραιώνεται 24 ώρες το 24ωρο, για κάθε αυτοκίνητο του οποίου τα χαρακτηριστικά διαμορφώνονται μέσω της επιλογής configurator», εξηγεί ο CEO της Avis Greece. Ωστόσο, λόγω των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί η ισχυρή ζήτηση. «Λόγω των προβλημάτων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην παράδοση αυτοκινήτων, γεγονός που μας εμποδίζει να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση για leasing. Είναι ενδεικτικό ότι η Avis έχει πάνω από 3.500 ανεκτέλεστες παραγγελίες αυτοκινήτων έναντι 500 πριν από ένα χρόνο», αναφέρει ο κ. Ταπραντζής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή