H Obrela Security εξαγόρασε την Encode

H Obrela Security εξαγόρασε την Encode

Στον παγκόσμιο χάρτη της κυβερνοασφάλειας επιθυμεί να βάλει την Eλλάδα η ελληνική Obrela Security Industries ανακοινώνοντας την εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Encode και δημιουργώντας έτσι ένα σχήμα με ενοποιημένο κύκλο εργασιών 18-20 εκατ. ευρώ.

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον παγκόσμιο χάρτη της κυβερνοασφάλειας επιθυμεί να βάλει την Eλλάδα η ελληνική Obrela Security Industries ανακοινώνοντας την εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Encode και δημιουργώντας έτσι ένα σχήμα με ενοποιημένο κύκλο εργασιών 18-20 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ, η Obrela Security Industries μέσα στους επόμενους 24 μήνες εξετάζει αντίστοιχες κινήσεις για να επεκταθεί στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου στον κλάδο της και δρομολογεί επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ που θα κατευθυνθούν στην οργανική ανάπτυξη της εταιρείας, σε επενδύσεις γύρω από την τεχνολογία, στην ενίσχυση των επιχειρησιακών κέντρων που διαθέτει, στο μάρκετινγκ αλλά και στις προσλήψεις ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, όλοι οι μέτοχοι (EOS Capital Partners, Latsco Family Office και οι ιδρυτές) προχωρούν σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 8 εκατ. ευρώ, με τους ιδρυτές να διατηρούν πλειοψηφικό ποσοστό και τους επενδυτές ισχυρό μειοψηφικό.

«Ξεκινήσαμε την Ελλάδα το 2009, αναπτύξαμε δικές μας υποδομές και αναλύουμε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να προλαμβάνουμε αλλά και να επεμβαίνουμε πριν λάβει μία ψηφιακή απειλή μεγάλες διαστάσεις», εξήγησε σε χθεσινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Πατσής, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας, προσθέτοντας πως μέσα από τα εξειδικευμένα κέντρα επιχειρήσεών της, η Obrela Security Industries παρέχει υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας στους πελάτες της 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. «Παρακολουθούμε περίπου 40.000 συσκευές παγκοσμίως, προστατεύουμε assets αξίας 150 δισ. ευρώ, επιχειρούμε σε 17 χώρες και επεξεργαζόμαστε exabytes πληροφοριών για λογαριασμό των πελατών μας», επεσήμανε.

Νέα επενδυτικά σχέδια στον τομέα της κυβερνοασφάλειας από την ελληνική εταιρεία.

Με την εξαγορά της Encode δημιουργείται ένα νέο σχήμα που θα μετράει σχεδόν 200 εργαζομένους και θα έχει φυσική παρουσία σε πέντε χώρες, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται και ένα technology hub στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Παράλληλα, η συγκεκριμένη συναλλαγή αναμένεται να καταστήσει την Obrela τη μεγαλύτερη εταιρεία κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στις υπηρεσίες managed detection and response.

Σημειώνεται πως η Obrela μετράει περίπου 110 άτομα παγκοσμίως εκ των οποίων 85-90 στην Ελλάδα. Ωστόσο, μετά την απορρόφηση της Encode, ο αριθμός τους θα ανέλθει στους 200, ενώ μέσα στο επόμενο 12μηνο προχωράει το άνοιγμα 50 θέσεων εργασίας, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν την ομάδα της στην Ελλάδα.

Οσον αφορά τον κλάδο, η ελληνική αγορά κυβερνοασφάλειας δεν ξεπερνάει τα 150-200 εκατ. ευρώ με την παγκόσμια αγορά να κινείται κοντά στα 300 δισ. Βέβαια, το μέγεθός της μπορεί να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολ. μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, σε περίπτωση που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στραφούν πιο ενεργά σε υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας. «Προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τη μικρομεσαία αγορά», αναφέρει ο κ. Πατσής, τονίζοντας πως στόχος της εταιρείας είναι «να αναπτύξουμε τεχνολογία για να εξυπηρετήσουμε όχι 200-300 πελάτες που εξυπηρετούμε σήμερα αλλά 10.000 πελάτες». Τέλος, ο επικεφαλής της EOS Capital Partners Απόστολος Ταμβακάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της εταιρείας, ενώ υπενθύμισε πως πέρυσι το EOS Capital αλλά και το Latsco Family Office επένδυσαν μέσω ΑΜΚ τουλάχιστον 5 εκατ. στην εταιρεία. «Συζητάμε σχεδόν 1 χρόνο αυτή την εξαγορά, ουσιαστικά όμως από τον Ιούνιο και μετά», δηλώνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή