Ελληνικό το πρώτο δεξαμενόπλοιο με δυνατότητα να χρησιμοποιεί ως καύσιμο αμμωνία

Ελληνικό το πρώτο δεξαμενόπλοιο με δυνατότητα να χρησιμοποιεί ως καύσιμο αμμωνία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο δεξαμενόπλοιο στον κόσμο που έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ως καύσιμο την αμμωνία παραδόθηκε στην Avin International, συμφερόντων του ομίλου Β. Βαρδινογιάννη, σύμφωνα με ανακοίνωση του American Bureau of Shipping (ABS).

Η αμμωνία αναμένεται να είναι μία από τις βασικές εναλλακτικές λύσεις με ουδέτερο άνθρακα σε σχέση με τα παραδοσιακά καύσιμα, ώστε η ναυτιλία να προχωρήσει στην επίτευξη των στόχων μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

Το δεξαμενόπλοιο suezmax Kriti Future, χωρητικότητας 160.000 τόνων (dwt), έχει υψώσει την ελληνική σημαία.

Το 274 μέτρων πλοίο κατασκευάστηκε στις ιδιωτικές γιάρδες της New Times Shipbuilding και έχει πιστοποιηθεί από το American Bureau of Shipping (ABS) το οποίο έχει εγκρίνει μετά από αξιολόγηση και το συγκεκριμένο τύπου πλοίου (ammonia-ready).

Το πλοίο καίει συμβατικά καύσιμα αλλά η μηχανή του μπορεί να μετατραπεί χωρίς ιδιαίτερα υψηλό κόστος ώστε να καίει αμμωνία (ή και LNG) ενώ έχει προβλεφτεί χώρος για τις ειδικές δεξαμενές που απαιτούνται. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή