Συγχώνευση Nova – Wind και επενδύσεις 1,3 δισ. από τη United Group

Συγχώνευση Nova – Wind και επενδύσεις 1,3 δισ. από τη United Group

Οι δύο εταιρείες διαθέτουν αθροιστικά περίπου 5 εκατ. συνδρομητές και περισσότερα από 200 καταστήματα.

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το εγχείρημα της συγχώνευσης της Nova με τη Wind θα είναι επιφορτισμένη η νέα, κοινή διοικητική ομάδα των δύο εταιρειών που παρουσίασε χθες ο όμιλος τηλεπικοινωνιών και δημιουργίας οπτικοακουστικού περιεχομένου United Group, υπό τον οποίο έχουν περιέλθει οι δύο πάροχοι. Οπως ανακοινώθηκε, στόχος είναι η δημιουργία ενός σημαντικού πόλου που «θα αποτελεί έναν ισχυρό πάροχο στον ελληνικό κλάδο τηλεπικοινωνιών με υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και συνδρομητικής τηλεόρασης».

Η νέα, κοινή διοικητική ομάδα αποτελείται από στελέχη της Nova και της Wind. Οι δύο εταιρείες διαθέτουν αθροιστικά περίπου 5 εκατ. συνδρομητές και πανελλαδικό δίκτυο με περισσότερα από 200 καταστήματα. Εξαιρουμένης της θέσης του διευθυντή τεχνολογίας (CTO) που θα πληρωθεί σύντομα, η νέα διοικητική ομάδα περιλαμβάνει τον Παναγιώτη Γεωργιόπουλο ως διευθύνοντα σύμβουλο (CEO) της Nova – Wind, την Κική Σιλβεστριάδου ως CEO της Nova Media, τον Γεώργιο Λάμπρου ως διευθυντή οικονομικών, τον Μιχάλη Αναγνωστάκο, διευθυντή μάρκετινγκ, τον Χρήστο Νούλη, εμπορικό διευθυντή, τον Δημήτρη Παπαζαφειρόπουλο, τεχνικό διευθυντή, την Κατερίνα Μανιαδάκη, ανώτερη διευθύντρια νομικών και ρυθμιστικών υποθέσεων, τον Γιώργο Τσαπρούνη, ανώτερο διευθυντή εταιρικών σχέσεων, την ανώτερη διευθύντρια σχέσεων B2B Μαρία Στεργίου και τον ανώτερο διευθυντή έργων τεχνολογιών πληροφορικής Αλέξανδρο Μπρέγιαννη.

Στόχος της νέας διοικητικής σύνθεσης είναι η δημιουργία μιας νέας εταιρικής οντότητας για τις Wind και Nova, με τη United Group να έχει επενδύσει 1,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ενώ σχεδιάζει να επενδύσει επιπλέον 1,3 δισ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια σε τομείς όπως το δίκτυο οπτικών ινών, η τεχνολογία των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) και η συνδρομητική τηλεόραση.

«Υπάρχουν άνθρωποι με εκπληκτικά ταλέντα και ικανότητες στις Nova και Wind. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μια πολύ έμπειρη διοικητική ομάδα που θα ηγηθεί της επόμενης φάσης, εξελίσσοντας και προετοιμάζοντας τους ανθρώπους στις δύο εταιρείες για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις σημαντικές ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική αγορά. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Χάρη Κυριακόπουλο για την ανάληψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου της Wind τους τελευταίους τρεις μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, η Wind και η ομάδα της διατήρησαν την εξαιρετική εμπορική δυναμική τους», σημείωσε η Viktoriya Boklag, διευθύνουσα σύμβουλος της United Group.

«Είναι τιμή μου που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της νέας διοικητικής ομάδας ηγούμαστε της ενοποίησης των εταιρειών Wind και Nova. Είμαι ενθουσιασμένος για τις προοπτικές και δυνατότητες που θα προκύψουν συνολικά, καθώς συνδυάζουμε δύο σπουδαίες ομάδες για να φέρουμε εις πέρας έναν κομβικό μετασχηματισμό για τον κλάδο», ανέφερε ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, CEO του σχήματος Nova – Wind.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή