Με προβλήματα ο εφοδιασμός του εργοστασίου της Frigoglass στη Ρωσία

Με προβλήματα ο εφοδιασμός του εργοστασίου της Frigoglass στη Ρωσία

Μεγάλες επιφυλάξεις για τη δυνατότητά της να συνεχίσει να παράγει ικανοποιητικούς όγκους προϊόντων στο εργοστάσιό της στη Ρωσία εκφράζει η διοίκηση της Frigoglass.

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες επιφυλάξεις για τη δυνατότητά της να συνεχίσει να παράγει ικανοποιητικούς όγκους προϊόντων στο εργοστάσιό της στη Ρωσία εκφράζει η διοίκηση της Frigoglass, λόγω των προβλημάτων που παρατηρούνται τόσο στην προμήθεια και μεταφορά πρώτων υλών όσο και στη μεταφορά των τελικών προϊόντων. Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο δεδομένου ότι μετά την καταστροφή του εργοστασίου επαγγελματικών ψυγείων της Frigoglass στη Ρουμανία το περασμένο καλοκαίρι, η μονάδα της Ρωσίας αποτελεί την κύρια στην κατηγορία της επαγγελματικής ψύξης για την εταιρεία. Την ίδια ώρα η εταιρεία, όπως άλλωστε και συνολικά οι επιχειρήσεις, αναμένει σημαντική πίεση στην κερδοφορία της, λόγω αύξησης του κόστους των πρώτων υλών και των μεταφορικών. «Σανίδα σωτηρίας» αναμένεται να αποτελέσουν οι αγορές της Αφρικής και της Ασίας, οι οποίες επηρεάζονται σαφώς πολύ λιγότερο από τις πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

«Αντιμετωπίζαμε ήδη κάποιες δυσκολίες στην εφοδιαστική αλυσίδα πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι οποίες επιδεινώθηκαν και αναμένεται να επιδεινωθούν περαιτέρω λόγω της ραγδαίας κλιμακούμενης κατάστασης. Το 2022 έχουμε αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες στη μεταφορά τελικών και ημιέτοιμων προϊόντων από τη Ρωσία. Για να αντεπεξέλθουμε σε αυτές, αναλάβαμε προληπτικά πρωτοβουλίες, όπως τον επανασχεδιασμό των δρομολογίων μεταφοράς και την αναζήτηση εναλλακτικών μέσων για να διευκολυνθεί η μεταφορά των προϊόντων από τις εγκαταστάσεις μας στη Ρωσία. Επίσης, αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στην προμήθεια πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στο εργοστάσιό μας στη Ρωσία», αναφέρει χαρακτηριστικά η Frigoglass σε χθεσινή ανακοίνωσή της με αφορμή τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το 2021. Και προσθέτει στην ίδια ανακοίνωση: «Η κύρια προτεραιότητά μας είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους στρατηγικούς μας εταίρους στον κλάδο αναψυκτικών και ποτών. Παραμένουμε επιφυλακτικοί αναφορικά με τον αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και η ενδεχόμενη περαιτέρω κλιμάκωση των κυρώσεων στην ικανότητά μας να παράγουμε ικανοποιητικούς όγκους προϊόντων στη Ρωσία». Σε ό,τι αφορά το εργοστάσιο στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, αναμένεται να επαναλειτουργήσει στις αρχές του 2023.

Με αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας έκλεισε το 2021.

Το 2021 έκλεισε πάντως για την εταιρεία με σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και περιορισμό των ζημιών της. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 15,3% το 2021 σε σύγκριση με το 2020 και διαμορφώθηκε σε 384,26 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ενισχύθηκαν κατά 16,8%, στα 49,23 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα ήταν ζημίες ύψους 5,67 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 15,94 εκατ. ευρώ το 2020. Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός ανήλθε σε 256,8 εκατ. ευρώ το 2021, έναντι 255,6 εκατ. ευρώ το 2020. Τον Δεκέμβριο του 2021 τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν σε 79,2 εκατ. ευρώ, έναντι 70,2 εκατ. ευρώ το 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή