Στο 1,89 δισ. ευρώ ανήλθε το 2021 ο τζίρος της United Group

Στο 1,89 δισ. ευρώ ανήλθε το 2021 ο τζίρος της United Group

Η Nova Greece εμφάνισε αύξηση κύκλου εργασιών, στα 243,5 εκατ. ευρώ.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχυμένα μεγέθη εμφάνισε κατά τη χρήση του 2021 ο όμιλος τηλεπικοινωνιών και δημιουργίας οπτικοακουστικού περιεχομένου United Group, που ελέγχει τη Nova και τη Wind Hellas. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα, η United Group πέρυσι, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2020, ενίσχυσε κατά 63%, στο 1,89 δισ. ευρώ, τον κύκλο εργασιών. Η βελτίωση του τζίρου αποδίδεται στην εξαγορά των Nova Ελλάδας, Βουλγαρίας, της βουλγαρικής Vivacom και της κροατικής Telemach, όπως και σε οργανική ανάπτυξη, δηλαδή αύξηση της συνδρομητικής βάσης και των τιμών. Η προσαρμοσμένη κερδοφορία προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μετά από μισθώσεις (EBITDAAL) αυξήθηκε ετησίως κατά 60%, σε 695,7 εκατ. ευρώ, ενώ η καθαρή ρευστότητα διαμορφώθηκε σε 130,6 εκατ. ευρώ.

Η Nova (όπως έχει μετονομασθεί η Forthnet από πέρυσι τον Ιούνιο) κατέγραψε το 2021 ενισχυμένο κατά 482% κύκλο εργασιών, σε 243,5 εκατ. ευρώ, και EBITDAAl της τάξεως των 69,5 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία ξεκίνησε να ενοποιείται στα μεγέθη της United Group από τον Νοέμβριο του 2020 και γι’ αυτό το 2021 αποτελεί την πρώτη χρήση κατά την οποία ενοποιείται πλήρως στα μεγέθη του ομίλου. Αντιθέτως, η Wind Hellas δεν ενοποιείται στα μεγέθη της United Group του 2021 επειδή η εξαγορά της ολοκληρώθηκε στις 12 Ιανουαρίου. «Η απόκτηση της Wind Hellas αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τη United Group και την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών», είχε αναφέρει, αρχές της χρονιάς, η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group Βικτόρια Μπόκλαγκ. Το 2021 η καθαρή μόχλευση της United Group, που αντιπροσωπεύει την αναλογία του καθαρού δανεισμού προς τα ετησιοποιημένα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη των δύο τελευταίων τριμήνων, αυξήθηκε κατά 5,02 φορές, από 4,58 φορές το 2020. Σε επίπεδο προσωρινών (pro forma) μεγεθών, η αύξηση της καθαρής μόχλευσης φανερώνει ότι η United Group έχει ενισχύσει τον δανεισμό της, έχοντας, αρχές της χρονιάς, προχωρήσει στην έκδοση δύο ομολόγων συνολικής αξίας 980 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλη Μαρτίου η United Group είχε παρουσιάσει τη νέα κοινή διοικητική ομάδα των Nova και Wind Hellas, η οποία είναι επιφορτισμένη με το εγχείρημα της συγχώνευσης των δύο παρόχων. Στόχος είναι η δημιουργία μιας νέας εταιρικής οντότητας, με τη United Group να έχει επενδύσει 1,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ενώ σχεδιάζει να επενδύσει επιπλέον 1,3 δισ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή