Symetal: Αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών το 2021

Symetal: Αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών το 2021

Ενίσχυση μεγεθών εμφάνισε κατά τη χρήση του 2021 η Symetal, που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία προϊόντων έλασης αλουμινίου και αλουμινόχαρτου.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενίσχυση μεγεθών εμφάνισε κατά τη χρήση του 2021 η Symetal, που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία προϊόντων έλασης αλουμινίου και αλουμινόχαρτου.

Η θυγατρική εταιρεία του ομίλου Elvalhalcor ενίσχυσε πέρυσι, σε σύγκριση με το 2020, τον κύκλο εργασιών κατά 15,6%, σε 260,2 εκατ. ευρώ, με την άνοδο να αποδίδεται στη θετική επίδραση των τιμών αλουμινίου. Κατά την περασμένη χρήση ο όγκος πωλήσεων, σε σχέση με το 2020, μειώθηκε κατά περίπου 2%, σε 67.000 τόνους λόγω της αλλαγής του μείγματος προϊόντων και της εστίασης σε πωλήσεις ειδών με υψηλότερη προστιθέμενη αξία. Τα ετήσια κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν, σε σχέση με το 2020, κατά 85,5%, σε 9,38 εκατ. ευρώ, έχοντας επηρεαστεί θετικά κατά 1,2 εκατ. ευρώ από την αύξηση των τιμών του αλουμινίου. Η αντίστοιχη επίδραση το 2020 υπήρξε αρνητική και ανήλθε σε 1,7 εκατ. ευρώ.

Ο τζίρος της θυγα- τρικής της Elvalhalcor ανήλθε σε 260 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 15,6% σε σύ- γκριση με το 2020.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Ebitda) αυξήθηκαν κατά 41%, σε 15,8 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 7,3 εκατ. ευρώ έναντι 3,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια διαμορφώνονται σε 108,4 εκατ. ευρώ.Το 2021, όπως αναφέρει η διοίκησή της, αποτέλεσε μια ακόμη χρονιά ανάπτυξης για τη Symetal, της οποίας η αυξημένη κερδοφορία αποδίδεται στην αύξηση των πωλήσεων των εύκαμπτων συσκευασιών και του αλουμινίου (foil) για καπάκια, ενώ αυξήθηκε η ζήτηση από τις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Παρότι όμως η ζήτηση ενισχύθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι παραδόσεις των προϊόντων της Symetal, που αξιοποιούνται σε τρόφιμα, φάρμακα, τσιγάρα, καλώδια, ακόμη και σε κεριά (ρεσό), επηρεάστηκαν αρνητικά από τη διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας, το αυξημένο κόστος πρώτων υλών και τις ανοδικές τιμές ενέργειας.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεσή της, η εταιρεία «προσαρμόστηκε με επιτυχία στις τάσεις της αγοράς, αύξησε την κερδοφορία της, εστίασε στην πώληση προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και απορρόφησε με επιτυχία το αυξημένο κόστος». Επίσης, η εταιρεία προχώρησε στην εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής λακαρισμένων προϊόντων στη Μάνδρα Αττικής, που επιτρέπει την αύξηση της παραγωγής κατά 70% προϊόντων foil με επίστρωση λάκας.

Για φέτος επιδιώκει να ενισχύσει τον κύκλο εργασιών και την κερδοφορία της, αυξάνοντας τις τιμές. Η Symetal διαμορφώνει και επεξεργάζεται φύλλα αλουμινίου πάχους 6 έως 200 χιλιοστών του μέτρου, με τη βασική χρησιμότητά τους να σχετίζεται με την ασφάλεια στη διατηρησιμότητα των τροφίμων ή φαρμάκων, εξασφαλίζοντας την αδιαπερατότητα του αέρα και του ήλιου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή