Χρηματιστήριο: Ανοδος 0,74% με πολύ χαμηλό τζίρο

Χρηματιστήριο: Ανοδος 0,74% με πολύ χαμηλό τζίρο

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,61%

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερά ανοδικά κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, υπεραποδίδοντας των γενικότερα επιφυλακτικών ευρωπαϊκών αγορών, με τον τζίρο ωστόσο να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα λόγω και της αργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι επενδυτές προχώρησαν σε περιορισμένες τοποθετήσεις, κυρίως στις τράπεζες και σε επιλεγμένα blue chips, ωστόσο ούτε και αυτή τη φορά έδωσαν στο Χ.Α. την απαραίτητη ώθηση για την κατοχύρωση των 900 μονάδων.

Η ταλάντωση του Γενικού Δείκτη γύρω από την περιοχή των 910-900 μονάδων ενδέχεται να είναι το βασικό σενάριο για τις επόμενες συνεδριάσεις, σύμφωνα με την Depolas Investment Services.

Στα στατιστικά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο της τάξης του 0,74% και έκλεισε στις 896,89 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 49,85 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,97% στις 2.175,78 μονάδες, ενώ με κέρδη 0,75% έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, στις 1.410,6 μονάδες.

Η ταλάντωση του Γ.Δ. γύρω από την περιοχή των 910-900 μονάδων ενδέχεται να είναι το βασικό σενάριο για τις επόμενες συνεδριάσεις.

Από τα μη τραπεζικά blue chips, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν τα ΕΛΠΕ στο +4,14% και η ΕΥΔΑΠ στο +4,08%, ενώ κέρδη άνω του 2% κατέγραψαν οι ΟΠΑΠ, Motor Oil και ΑΔΜΗΕ. Στον αντίποδα, στο 2,19% διαμορφώθηκαν οι απώλειες στη Σαράντης, ενώ πτώση άνω του 1% σημείωσαν οι Quest και ΕΛΒΑΛΧαλκόρ.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο 1,93% στις 617,54 μονάδες, με τη Eurobank να κλείνει στο +3,44%, την Alpha Bank στο +2,13%, την Εθνική στο +0,61%, ενώ αμετάβλητη έκλεισε η Πειραιώς.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,61%, ενώ στο 1,27% διαμορφώθηκαν τα κέρδη στις τράπεζες.

Σταθεροποιητικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή εβδομάδα, η οποία είχε σαν κύριο γνώρισμα την ολοκλήρωση των εισροών από την αναδιάρθρωση του MSCI, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities.

Οι δεύτερες αναγνώσεις στα αποτελέσματα των τραπεζών (NPEs, κερδοφορία) περιόρισαν τις πιέσεις ενώ τα θετικά ακούσματα για την κερδοφορία της φετινής χρήσης από ΟΠΑΠ και Μυτιληναίο έδωσαν λόγους επιλεκτικών τοποθετήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή