Κέρδη 1,24% με υψηλό τζίρο στο Χ.Α.

Κέρδη 1,24% με υψηλό τζίρο στο Χ.Α.

Ο Γ.Δ. έκλεισε στις 825,41 μονάδες, άνοδος 1,93% στις τράπεζες

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σημαντικά κέρδη και υψηλό τζίρο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ανακάμπτοντας μέρος των απωλειών από το sell-off που προηγήθηκε, με στήριξη από το ράλι ανακούφισης που σημείωσαν τα ομόλογα, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς να υποχωρεί κάτω από το 4%, καθώς και το γενικότερα θετικό κλίμα που κυριάρχησε στις ευρωπαϊκές αγορές.

Αν και η μεταβλητότητα παραμένει αρκετά έντονη, με τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών διεθνώς και τις ανησυχίες για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό να αποτελούν το επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών, οι αναλυτές σημειώνουν πως οι διορθώσεις δημιουργούν επενδυτικές ευκαιρίες.

Σύμφωνα με την Depolas Investment Services, πλέον εισερχόμαστε σε μια ζώνη αποτιμήσεων όπου δεν μπορούν να αποκλειστούν απότομες ανοδικές αντιδράσεις στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες, γεγονός που σε πολλές περιπτώσεις θα δυσκολέψει τη διαχείριση χαρτοφυλακίου, ενώ αυξημένη βαρύτητα δίνεται πλέον στις επιλογές τίτλων.

Στα στατιστικά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο της τάξης του 1,24% και έκλεισε στις 825,41 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 170,82 εκατ. ευρώ.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 4,31%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 1,08% στις 1.986,75 μονάδες, με κέρδη 1,55% έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης στις 1.274,88 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στο +1,93% και τις 518,96 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 4,31%, ενώ στο 8,53% διαμορφώθηκαν οι απώλειες στις τράπεζες.

Η υποδοχή των ειδήσεων για τον αυξημένο πληθωρισμό και την επιτάχυνση της πολιτικής οικονομικής σύσφιγξης στις ΗΠΑ με την αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από τη Fed, δεν μπορούσε να έχει άλλη υποδοχή από τις αγορές, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities.

Η αναπροσαρμογή για το ασφάλιστρο κινδύνου και η «απαίτηση» υψηλότερης αμοιβής από τις αγορές αξιογράφων οδήγησαν σε δύο αλλεπάλληλα sell-off, απόλυτα εναρμονισμένα με την τάση στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή