Οκτώβριο ανοίγει το πρώτο Pepco στην Ελλάδα

Οκτώβριο ανοίγει το πρώτο Pepco στην Ελλάδα

Θα λειτουργήσει στο Piraeus Retail Park, στο εμπορικό πάρκο της Trade Estates, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή της οδού Πειραιώς με τη Λ. Κηφισού

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Οκτώβριο αναμένεται η έναρξη λειτουργίας του πρώτου καταστήματος στην Ελλάδα της εκπτωτικής πολωνικής αλυσίδας Pepco, γεγονός που αναμένεται να σηματοδοτήσει αφενός την ένταση του ανταγωνισμού ανάμεσα στις χαμηλού κόστους λιανεμπορικές επιχειρήσεις, κυριότερος εκπρόσωπος των οποίων στην Ελλάδα είναι η Jumbo, και αφετέρου το ξεκίνημα μιας ευρύτερης συνεργασίας της Trade Estates του ομίλου Φουρλή με το Pepco Group. Η Pepco δραστηριοποιείται στην πώληση ειδών παιδικής, γυναικείας και ανδρικής ένδυσης, καθώς και στη διακόσμηση σπιτιού.

Το πρώτο κατάστημα της Pepco στην Ελλάδα θα λειτουργήσει στο Piraeus Retail Park, στο εμπορικό πάρκο της Trade Estates, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή της οδού Πειραιώς με τη Λ. Κηφισού, στα όρια των περιοχών Μοσχάτου, Ρέντη και Νέου Φαλήρου. Σήμερα βρίσκονται ήδη σε λειτουργία τέσσερα καταστήματα μεγάλων εμπορικών ομίλων (ΑΒ Βασιλόπουλος, McDonald’s, Μουστάκας, LC Waikiki), ενώ μέχρι το τέλος του 2022 θα παρουσιαστούν ακόμα έξι από τα τελευταία σήματα-τύπους καταστημάτων διεθνών και ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα του λεγόμενου value retailing (χαμηλού κόστους λιανεμπόριο). Η λειτουργία του πρώτου καταστήματος της πολωνικής αλυσίδας σε ακίνητο της Trade Estates αποτελεί την αφετηρία για τη συνέχιση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, στο πλαίσιο πάντα των εμπορικών μισθώσεων. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Φουρλή και η εταιρεία του, Trade Estates AEEAΠ, έχουν δρομολογήσει σχέδια για δημιουργία εμπορικών πάρκων στο Ελληνικό, καθώς και στην Πάτρα, στο Ηράκλειο Κρήτης, στα Σπάτα και στο Χαλάνδρι. Επίσης, η Trade Estates πριν από μερικούς μήνες απέκτησε το εμπορικό κέντρο Florida 1 στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Λάρισα, όπου μειώθηκε ο χώρος του ΙΚΕΑ, πρόκειται να στεγασθούν άλλες επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο από τις πόλεις στις οποίες πρόκειται να ανοίξει καταστήματα το επόμενο διάστημα η Pepco είναι η Λάρισα και η Θεσσαλονίκη. Στις αρχές του καλοκαιριού η πολωνική αλυσίδα αναζητούσε προσωπικό για το κατάστημά της στη Λάρισα, ενώ τώρα αναζητά προσωπικό για το κατάστημά της στη Θεσσαλονίκη.

H Pepco ανακοίνωσε την είσοδό της στην ελληνική αγορά τον Νοέμβριο του 2021, με τον σχεδιασμό της να προβλέπει την ίδρυση συνολικά δώδεκα καταστημάτων στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Αν και τα καταστήματά της είναι μικρότερης επιφάνειας από αυτά των Jumbo, εκτιμάται ότι μπορεί να αποσπάσει μερίδιο από τον ελληνικό όμιλο, ειδικά μάλιστα στην παρούσα συγκυρία των πληθωριστικών πιέσεων.

Η Ελλάδα είναι η 17η ευρωπαϊκή αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η Pepco. Η αλυσίδα λειτουργεί επί του παρόντος τα καταστήματά της από την Εσθονία στο βόρειο τμήμα της Ευρώπης, την Ιταλία στον Νότο, την Ισπανία στα δυτικά και τη Βουλγαρία στα ανατολικά, ενώ το φθινόπωρο του 2021 επέκτεινε την παρουσία της μπαίνοντας με επιτυχία στην αυστριακή αγορά, με την επόμενη χώρα να είναι η Γερμανία. Με την είσοδο στην Ελλάδα, η επέκταση ολόκληρου του ομίλου Pepco, ο οποίος λειτουργεί επίσης τις επιχειρήσεις εκπτωτικού λιανικού εμπορίου (Poundland στο Ηνωμένο Βασίλειο, γνωστό ως «σούπερ μάρκετ των φτωχών», και στην Ιρλανδία, και Dealz στην Ισπανία και την Πολωνία), θα φθάσει συνολικά τις είκοσι αγορές δραστηριοποίησης. Η Pepco διαθέτει συνολικά 2.921 καταστήματα σε όλη την Ευρώπη, ενώ συνολικά ο όμιλος έχει 3.795 καταστήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή