Cosmote: Ιντερνετ υπερυψηλών ταχυτήτων έως 1 Gbps

Cosmote: Ιντερνετ υπερυψηλών ταχυτήτων έως 1 Gbps

Στην εμπορική διάθεση, από τα μέσα Σεπτεμβρίου, κατόπιν σχετικής έγκρισης από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), σταθερού Διαδικτύου υπερυψηλών ταχυτήτων 1 Gbps πρόκειται να προχωρήσει η Cosmote

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εμπορική διάθεση, από τα μέσα Σεπτεμβρίου, κατόπιν σχετικής έγκρισης από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), σταθερού Διαδικτύου υπερυψηλών ταχυτήτων 1 Gbps πρόκειται να προχωρήσει η Cosmote. Ειδικότερα, ο πάροχος πρόκειται να διαθέσει εμπορικά ταχύτητες 300 Mbps, 500 Mbps και 1 Gbps σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες, μέσω υποδομής οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home).

Οι νέες ταχύτητες του τηλεπικοινωνιακού παρόχου (Cosmote Fiber 300 Mbps, 500 Mbps και 1 Gbps) μέσω οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι, που θα εμπλουτίσουν το υπάρχον χαρτοφυλάκιο των 100 και 200 Mbps, θα διατεθούν εμπορικά μετά την έγκρισή τους από την ΕΕΤΤ. Στόχος είναι η εμπορική διάθεση στις 15 Σεπτεμβρίου. Εως το τέλος της χρονιάς, πρόσβαση σε 1 Gbps θα έχουν σχεδόν 1 εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ μέχρι το 2027 θα φτάσουν τα 3 εκατομμύρια.

«Πριν από λίγους μήνες ανακοινώσαμε την αύξηση των επενδύσεών μας σε πάνω από 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, με στόχο την αναβάθμιση της χώρας με την εγκατάσταση οπτικής ίνας στα 2/3 των γραμμών της επικράτειας. Κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα και θα διαθέσουμε εμπορικά ταχύτητες 1 Gbps, δηλαδή έως και 5 φορές μεγαλύτερες από αυτές που διαθέτουμε σήμερα, μέσα από την υποδομή μας FTTH. Η απόφαση αυτή αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση της θέσης της χώρας στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς δείκτες, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στη βελτίωση της καθημερινότητας των σπιτιών και των επιχειρήσεων. Είναι ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για να φέρουμε την Ελλάδα πιο κοντά στην Κοινωνία των Gigabit», ανέφερε ο επικεφαλής τεχνολογίας και λειτουργιών του ομίλου ΟΤΕ, Στέφανος Θεοχαρόπουλος.

Ο πάροχος σχεδιάζει να προχωρήσει στην εμπορική διάθεσή του από τα μέσα Οκτωβρίου.

«Προτεραιότητά μας είναι η συνεχής αναβάθμιση της ψηφιακής εμπειρίας των πελατών μας και η ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Γι’ αυτό μετράμε συνεχείς πρωτιές, διαθέτοντας νέες, καινοτόμες υπηρεσίες που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες τους. Με την εμπορική διάθεση ταχυτήτων 1 Gbps για πρώτη φορά στο Cosmote Fiber, ανοίγουμε απεριόριστες δυνατότητες για τους πελάτες μας, οικιακούς και εταιρικούς, αλλά και για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας. Γιατί ένας κόσμος πιο γρήγορος για όλους είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους», σημείωσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ του τομέα καταναλωτών του ομίλου ΟΤΕ, Παναγιώτης Γαβριηλίδης.

Ο όμιλος ΟΤΕ, που έχει υλοποιήσει επενδύσεις 5 δισ. ευρώ την περασμένη δεκαετία, διαθέτει εν εξελίξει επενδυτικό πλάνο 3 δισ. ευρώ με χρονικό ορίζοντα το 2027.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή