Skroutz: Ξεκίνησε αποστολές προϊόντων και στην Κύπρο

Skroutz: Ξεκίνησε αποστολές προϊόντων και στην Κύπρο

Εκτός συνόρων βγαίνει πλέον η Skroutz, καθώς το μεγαλύτερο marketplace της Ελλάδας θα πραγματοποιεί αποστολές παραγγελιών και στην Κύπρο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός συνόρων βγαίνει πλέον η Skroutz, καθώς το μεγαλύτερο marketplace της Ελλάδας θα πραγματοποιεί αποστολές παραγγελιών και στην Κύπρο. Μάλιστα, στις προθέσεις της διοίκησης, αν και μακροπρόθεσμα, βρίσκεται η επέκταση και σε άλλες χώρες πλην της Κύπρου, έτσι ώστε το marketplace να αποκτήσει ευρέως διεθνή χαρακτήρα και –γιατί όχι;– να μετατραπεί στην «ελληνική Amazon».

Για την ώρα, πάντως, η προσοχή είναι εστιασμένη στην κυπριακή αγορά με στόχο αφενός να αυξηθεί ο αριθμός των εμπόρων από την Ελλάδα που αποστέλλουν προϊόντα στην Κύπρο και αφετέρου να δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργατών-εμπόρων με έδρα την Κύπρο, έτσι ώστε η Skroutz να μπορεί να παραδίδει προϊόντα την επόμενη ημέρα της παραγγελίας (next day delivery).

Η αποστολή προϊόντων στην Κύπρο άρχισε πιλοτικά στα τέλη Ιουλίου, ενώ πλέον ξεκινούν παράλληλα και οι συνεργασίες με Κύπριους εμπόρους. Σήμερα ο αριθμός των επιχειρήσεων που στέλνουν προϊόντα από την Ελλάδα στην Κύπρο μέσω του Skroutz Marketplace αγγίζει, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», τις 3.000, αριθμός, όμως, που αυξάνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Ο κ. Γιάννης Αλιβιζάτος, Chief Operations Officer της Skroutz, δήλωσε σχετικά: «Η διάθεση της υπηρεσίας αποστολής προϊόντων στους καταναλωτές της Κύπρου εγκαινιάζει την παρουσία της Skroutz στην κυπριακή αγορά. Πρόκειται για ακόμη ένα βήμα υλοποίησης της στρατηγικής μας για άψογη αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών σε όλα τα στάδιά της, καθιστώντας τις online αγορές ευκολότερες και ασφαλέστερες. Η κυπριακή αγορά είναι στρατηγικής σημασίας για τη Skroutz, με επόμενο στόχο μας τη διεύρυνση του δικτύου των εμπόρων που πραγματοποιούν αποστολές στην Κύπρο, καθώς και τη δημιουργία δικτύου συνεργατών με έδρα τη μεγαλόνησο, ώστε οι χρήστες μας να απολαμβάνουν ακόμα καλύτερη εμπειρία».

Υπενθυμίζεται ότι η Skroutz είχε κάνει ξανά βήματα στο εξωτερικό, άλλης μορφής όμως, με τη δημιουργία δύο θυγατρικών, στην Τουρκία το 2013 (www.alve.com) και στην Αγγλία το 2015 (www.scrooge.co.uk). Βήματα, όμως, που δεν στέφθηκαν με επιτυχία, με τη Skroutz τελικά να αποσύρεται και από τις δύο αυτές αγορές.

Η Skroutz ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2005 και πλέον απασχολεί πάνω από 700 εργαζομένους. Τα συνεργαζόμενα καταστήματα υπερβαίνουν τα 12.000 και σε μηνιαία βάση καταγράφει 8,5 εκατομμύρια μοναδικές επισκέψεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή