«Γκάζι» στην ηλεκτροκίνηση από την NRG

«Γκάζι» στην ηλεκτροκίνηση από την NRG

Επιταχύνει τον βηματισμό της στην αγορά ηλεκτροκίνησης η NRG, η θυγατρική της Motor Oil στην προμήθεια ρεύματος και φυσικού αερίου

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιταχύνει τον βηματισμό της στην αγορά ηλεκτροκίνησης η NRG, η θυγατρική της Motor Oil στην προμήθεια ρεύματος και φυσικού αερίου. Εχοντας εγκαταστήσει ένα πανελλαδικό δίκτυο με πάνω από 500 φορτιστές και ταχυφορτιστές σε 250 σημεία, η εταιρεία στοχεύει να φθάσει τους 1.000 μέχρι το τέλος του έτους καλύπτοντας γεωγραφικά όλη την επικράτεια. Οι ταχυφορτιστές που έχουν εγκατασταθεί σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων Shell και Avin καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού δικτύου. H NRG ενισχύει τη θέση της στην αγορά της ηλεκτροκίνησης με στοχευμένες κινήσεις, όπως οι συμφωνίες με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ «My Market» και «Μασούτης», συνεργασίες με ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και με επιχειρήσεις που διαθέτουν στόλους οχημάτων καθώς και χώρους στάθμευσης. Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη «My Market» έχει εγκαταστήσει μέχρι σήμερα 160 φορτιστές σε 80 σημεία, ενώ η συμφωνία με τη «Μασούτης» περιλαμβάνει την εγκατάσταση 300 φορτιστών σε 150 σημεία φόρτισης.

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εγκαταστήσει πανελλαδικά 1.000 φορτιστές και ταχυφορτιστές.

Προοπτικές ανάπτυξης βλέπει η εταιρεία και στον ξενοδοχειακό κλάδο, όπου τα μεγάλα ξενοδοχεία προσθέτουν πλέον στις υπηρεσίες τους και τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτροκίνητου οχήματος. H NRG έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με την Costa Navarino και με την αλυσίδα Grecotel, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις και με άλλα τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία. Ηλεκτροκίνηση όμως για την NRG δεν σημαίνει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως τόνισαν στελέχη της κατά την παρουσία των νέων υπηρεσιών της στο περίπτερό της στη ΔΕΘ. Με την εξαγορά της Automotive Solutions, η ΝRG θα ενισχύσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της στο κομμάτι της μικροκινητικότητας (ηλεκτρικά scooters, ηλεκτρικά ποδήλατα και μικρά ηλεκτρικά οχήματα) στον αστικό ιστό, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση των δρόμων και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Τα στελέχη της NRG εμφανίστηκαν αισιόδοξα για την πορεία της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Η χρήση στους σταθμούς φόρτισης της εταιρείας στις εθνικές οδούς και στα πρατήρια, όπως τονίζουν, είναι αυξημένη, ενώ ικανοποιητική είναι και η φόρτιση στα σούπερ μάρκετ. Η ηλεκτροκίνηση εξακολουθεί να είναι πιο οικονομική από τα συμβατικά καύσιμα. Με τα σημερινά δεδομένα, το κόστος για μια απόσταση 70-80 χλμ με ηλεκτρικό αυτοκίνητο ανέρχεται σε περίπου 6,5 ευρώ, όταν με συμβατικό καύσιμο φθάνει τα 16 ευρώ περίπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή