Εγκαινιάστηκε το νέο κέντρο έρευνας της Rafarm στην Παιανία

Εγκαινιάστηκε το νέο κέντρο έρευνας της Rafarm στην Παιανία

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης, έκτασης 2.500 τ.μ., εγκαινίασε χθες στην Παιανία η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Rafarm, έργο που αποτελεί μέρος του επενδυτικού πλάνου της, ύψους 65 εκατ. ευρώ, το οποίο υλοποιεί την πενταετία 2021-2025. Στο ερευνητικό κέντρο της φαρμακευτικής εταιρείας απασχολούνται 80 υψηλής εξειδίκευσης επιστήμονες, ενώ στόχος μέσα στο επόμενο διάστημα είναι αυτοί να ξεπεράσουν τους 100. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1974 από τον Νικόλαο Ρασσιά και πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη και παραγωγή στείρων οφθαλμικών και ενέσιμων προϊόντων, με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής να κατευθύνεται στο εξωτερικό. «Από τα 80 άτομα επιστημονικό προσωπικό με πτυχίο Φαρμακευτικής, Βιολογίας, Χημείας κ.ά., το 80% έχει μεταπτυχιακό τίτλο, το 30% διδακτορικό, ενώ ένα 10% μεταδιδακτορικό. Είναι δηλαδή επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης», ανέφερε στην «Κ» ο Γιώργος Χαλκιάς, επικεφαλής επιστημονικών υποθέσεων (chief scientific officer) της εταιρείας, στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων του ερευνητικού κέντρου με παρουσία υπουργών της κυβέρνησης και εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας. Εντός του κέντρου, που αποτελείται από 4 επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο, 1ος και 2ος όροφος), στεγάζονται εργαστήρια (παραγωγικά εργαστήρια και αναλυτικά εργαστήρια), αποθήκες και αρχεία, αίθουσα σεμιναρίων, γραφεία επιστημόνων και διοίκησης κ.ά.

Στις εγκαταστάσεις απασχολούνται 80 υψηλής εξειδίκευσης επιστήμονες, με στόχο να ξεπεράσουν τους 100.

Κατά την τοποθέτησή του ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Αρης Μητσόπουλος, δήλωσε πως «είμαστε μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες στον χώρο του φαρμάκου και η πρώτη ελληνική εταιρεία που πήρε έγκριση από τον FDA. Σήμερα κυκλοφορούν στην αγορά της Αμερικής 6 προϊόντα», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν το 30% του ετήσιου καθαρού κύκλου εργασιών της. Η εταιρεία επενδύει κάθε χρόνο το 10% του καθαρού κύκλου εργασιών της (μετά το rebate, clawback) στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, ενώ ετησίως η επιστημονική ομάδα αναπτύσσει περίπου 10-15 προϊόντα, με το 80% να κατευθύνεται στην αμερικανική αγορά. Στον νέο χώρο ήδη αναπτύσσονται νέα προϊόντα της εταιρείας, ενώ διεξάγονται μελέτες για τη μεταφορά τεχνολογίας προϊόντων που έχουν αναπτυχθεί από άλλες ερευνητικές ομάδες και παράγονται από την εταιρεία. Στόχος της διοίκησης είναι η εισαγωγή της τεχνολογίας στη διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης για την παραγωγή προϊόντων με καινοτόμες μεθόδους. Συνολικά η Rafarm έχει αναπτύξει περισσότερα από 100 προϊόντα τα οποία κυκλοφορούν παγκοσμίως, έχει λάβει 1.100 άδειες παγκοσμίως για την κυκλοφορία φαρμακευτικών σκευασμάτων, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να εισέλθει και στην κινεζική αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή