Aegean: Υψηλότερα του 2019 τα κέρδη εννεαμήνου

Aegean: Υψηλότερα του 2019 τα κέρδη εννεαμήνου

Ανήλθαν σε 93 εκατ. ευρώ – Αύξηση επιβατών κατά 89%, στα 9,4 εκατ. άτομα

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σημαντική άνοδο κύκλου εργασιών και καθαρής κερδοφορίας ολοκλήρωσε το εννεάμηνο του 2022 η Aegean. Ο αεροπορικός όμιλος ενίσχυσε, σε ετήσια βάση, κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου τα έσοδα σε ποσοστό 109% –άνω του 1 δισ. ευρώ–, με την επιβατική κίνηση να αυξάνεται κατά 89%, σε 9,4 εκατομμύρια άτομα. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 93,2 εκατ. ευρώ, από (οργανικές) ζημίες της τάξης των 27 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των κερδών του εννεαμήνου είναι αυξημένο έναντι του προ κρίσης εννεαμήνου 2019. Κι αυτό λόγω της επίδρασης του τρίτου τριμήνου, οπότε καταγράφηκε σημαντική ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης, σε συνέχεια της επαναφοράς της ζήτησης και σε συνδυασμό με τη διεύρυνση του δικτύου και την αύξηση του στόλου της Aegean, που παρέλαβε νέα αεροσκάφη. Η κερδοφορία υποστηρίχθηκε σημαντικά και από τις προαγορές ποσοτήτων καυσίμου και δολαρίου, που περιόρισαν τον βαθμό επιβάρυνσης των αποτελεσμάτων από την εκτίναξη του κόστους τους.

Aegean: Υψηλότερα του 2019 τα κέρδη εννεαμήνου-1

Οπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, η επίδοση του τρίτου τριμήνου τόσο σε κύκλο εργασιών όσο και σε κερδοφορία είναι υψηλότερη από τα αντίστοιχα επίπεδα προ κρίσης, με την προσφερόμενη χωρητικότητα να βρίσκεται σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, η αεροπορική μετέφερε κατά 41% περισσότερους επιβάτες (4,6 εκατ.) έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2021, ενώ ο συντελεστής πληρότητας διαμορφώθηκε σε 83,9% από 70,3% το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Ο τζίρος του εννεα- μήνου ξεπέρασε το 1 δισ., με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 109% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Επίσης, το τρίτο φετινό τρίμηνο, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019, οι χιλιομετρικές θέσεις (ο συνολικός αριθμός των διαθεσίμων θέσεων μιας προγραμματισμένης πτήσης επί τον αριθμό των χιλιομέτρων αυτής) της Aegean αυξήθηκαν κατά 97%.

Τα ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε 619 εκατ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Είμαστε υπερήφανοι που ανταποκριθήκαμε με επιτυχία στις προκλήσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, παρουσιάζοντας φέτος ισχυρή κερδοφορία και ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα του κλάδου μας, ύστερα από δύο εξαιρετικά δύσκολα χρόνια. Η αποτελεσματική διαχείριση του δικτύου, των ναύλων και του κόστους και φυσικά η προσπάθεια των ανθρώπων μας να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους επιβάτες μας συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Εχουμε τη βεβαιότητα ότι η περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας από τις επενδύσεις μας στην αναβάθμιση του στόλου και των υπηρεσιών μας, θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία για τους μετόχους και τη χώρα μας, αλλά και ευκαιρίες εξέλιξης για τους ανθρώπους μας, παρά τις προκλήσεις του γεωπολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος που είναι και πάλι έντονες γύρω μας», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή