H επέκταση του Smart Park δικαίωσε τη REDS

H επέκταση του Smart Park δικαίωσε τη REDS

Ανω του 20% η αύξηση τζίρου και επισκεψιμότητας φέτος σε σύγκριση με το 2019

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση που ξεπερνάει το 20% σε σχέση με το 2019, καταγράφουν τα μεγέθη του εμπορικού πάρκου Smart Park κατά τη διάρκεια του φετινού εννεαμήνου, σε μια σαφή απόδειξη ότι τα κέντρα «ανοικτού χώρου» έχουν κατορθώσει να ανακάμψουν ταχύτερα σε σχέση με άλλα εμπορικά ακίνητα, κατά την περίοδο μετά την πανδημία. Ασφαλώς, στην περίπτωση του Smart Park, σημαντικό ρόλο έχει διαδραματίσει και η αύξηση των διαθέσιμων καταστημάτων, λόγω της επέκτασης κατά 16.500 τ.μ. που ολοκληρώθηκε τρεις μήνες πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η REDS, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ, κατά τη διάρκεια του φετινού εννεαμήνου παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στην επισκεψιμότητα του πάρκου κατά 21%, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Αύξηση κατά 22% παρατηρήθηκε και όσον αφορά τον κύκλο εργασιών, κατά την ίδια περίοδο σύγκρισης. Συνολικά, η REDS κάνει λόγο για αύξηση των εσόδων της το φετινό εννεάμηνο κατά 41,3% σε 6,5 εκατ. ευρώ, από 4,6 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, τα κέρδη μετά από φόρους εκτοξεύτηκαν κατά 932% σε 0,9 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 0,1 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Αυτήν την περίοδο, η εταιρεία εξετάζει την αγορά όμορων του Smart Park οικοπέδων, όπου σχεδιάζεται η ανάπτυξη συμπληρωματικών χρήσεων που θα αυξήσουν περαιτέρω την επισκεψιμότητα του εμπορικού πάρκου. Παράλληλα, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και οι συζητήσεις με την Εθνική Τράπεζα για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού που αφορά την πρόσφατη επένδυση επέκτασης του Smart Park (περίπου 25 εκατ. ευρώ) με βελτιωμένους όρους και χαμηλότερο κόστος.

Επίσης, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, αναμένεται να εξασφαλιστεί και η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανάπτυξη της έκτασης των 315 στρεμμάτων (πρώην Κτήμα Καμπά) στην Κάντζα της Παλλήνης. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, την οποία προωθεί η REDS επί σχεδόν δύο δεκαετίες. Με το σχετικό επενδυτικό σχέδιο, το 50% της έκτασης θα αφορά ένα μεγάλο πάρκο που θα πλαισιωθεί και από σημαντικούς κοινόχρηστους χώρους πρασίνου ακόμα και στο τμήμα της έκτασης που θα οικοδομηθεί. Αντίστοιχα, από τα 90.000 τ.μ. των δομήσιμων επιφανειών, σχεδόν 50.000 τ.μ. θα αφορούν γραφεία, 25.000 τ.μ. χώρους πολιτισμού και 16.400 τ.μ. καταστήματα και χώρους εστίασης. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί κι ένα μικρό ξενοδοχείο 40 κλινών. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026.

Οσον αφορά την ανάπλαση της μαρίνας Αλίμου, η εταιρεία αναμένει την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για να προχωρήσει στην έκδοση των αδειών, διαδικασία που είναι πιθανό να έχει ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στη μαρίνα Αλίμου θα κατασκευαστούν μεταξύ άλλων ζώνη καταστημάτων και εστιατορίων, ξενοδοχείο, προβλήτα, πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, πύργος διοίκησης και ελέγχου της μαρίνας, πάρκινγκ 850-1.000 θέσεων. Η ανάπλαση περιλαμβάνει χερσαία ζώνη έκτασης περίπου 210 στρεμμάτων. Το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει σε 50 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή