Η Kpler εξαγόρασε το 100% της ελληνικής Marine Traffic

Η Kpler εξαγόρασε το 100% της ελληνικής Marine Traffic

Η εταιρεία έχει αναπτύξει και λειτουργεί μια ευρέως διαδεδομένη εφαρμογή ναυτιλιακών υπηρεσιών και tracking πλοίων

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαγορά του 100% της ελληνικής επιχείρησης Marine Traffic, που έχει αναπτύξει και λειτουργεί την ευρέως διαδεδομένη εφαρμογή ναυτιλιακών υπηρεσιών και tracking πλοίων προχώρησε η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων και στοιχείων αγοράς Kpler. Η εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο ενός διπλού deal, που προβλέπει την απόκτηση και της Fleet Mon από τη Marine Traffic, η οποία επίσης ειδικεύεται στο tracking πλοίων και τα analytics της ναυτιλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η Marine Traffic αποτιμήθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητικά και στο πλαίσιο της συμφωνίας το μάνατζμεντ θα εξακολουθήσει να ασκείται από τον διευθύνοντα σύμβουλό της Δημήτρη Μέμο, ενώ ο ίδιος και ο συνιδρυτής της εταιρείας, Δημήτρης Λέκκας, αποκτούν και μετοχές της μητρικής πλέον Kpler.

Η Marine Traffic ιδρύθηκε το 2007, εδρεύει στην Αθήνα και έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ναυτιλίας, κάνοντας τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων και τα analytics ευρέως διαθέσιμα. Ο κύκλος εργασιών της το προηγούμενο έτος ανήλθε στα επίπεδα των 20 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ απασχολεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό περισσότερα από 150 άτομα.

Η παρακολούθηση των κινήσεων των πλοίων βρίσκεται στον πυρήνα της δραστηριότητάς της. Βασιζόμενη σε μια βάση δεδομένων που συλλέγονται από δίκτυο παράκτιων σταθμών λήψης AIS ( Automatic Identification System), που συμπληρώνονται από δορυφορικούς δέκτες, εφαρμόζει αλγόριθμους και ενσωματώνει συμπληρωματικές πηγές δεδομένων για να παρέχει στους κλάδους της ναυτιλίας, του εμπορίου και της εφοδιαστικής αλυσίδας αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τη ναυτιλιακή δραστηριότητα. Τα κύρια γραφεία της βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα και τη Σιγκαπούρη και διαθέτει παγκόσμια απήχηση υποστηρίζοντας εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον CEO της Kpler, Francois Cazor, η εταιρεία του εστίαζε έως τώρα στο tracking φορτίων και όχι πλοίων, αλλά πλέον μπορεί να συνδυάσει τις πληροφορίες για τα εμπορεύματα και τη ναυτιλία σε μια ενιαία πλατφόρμα. «Είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτά που πέτυχε η Marine Traffic με το πέρασμα των χρόνων και πραγματικά ενθουσιασμένος για τα όσα ακόμη μπορούμε να επιτύχουμε ως μέρος της Kpler, μαζί με την ομάδα της Fleet Mon», αναφέρει ο CEO της Marine Traffic Δημήτρης Μέμος σε σχετική ανακοίνωση. «Ο όλο και πιο συνδεδεμένος κόσμος της ναυτιλίας χρειάζεται περισσότερα ψηφιακά εργαλεία και καλύτερα analytics και θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε προς αυτή την κατεύθυνση». H Marine Traffic έχει γίνει ευρύτερα γνωστή, δηλαδή και εκτός της ναυτιλιακής αγοράς, εν μέρει ως ιστοσελίδα αναφοράς για μεγάλα ειδησεογραφικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη θάλασσα, από τη συντριβή της πτήσης MH370 έως τις εκρήξεις σε δεξαμενόπλοια στον κόλπο του Ομάν το 2019 και τον εγκλωβισμό του «Ever Given» στη διώρυγα του Σουέζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή