Επεκτείνεται το δίκτυο της McDonald’s

Επεκτείνεται το δίκτυο της McDonald’s

Εγκαινίασε κατάστημα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Στόχος τα 50 εστιατόρια σε πέντε χρόνια.

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το 2011, όταν ξεκίνησε να αναπτύσσει εκ νέου το σήμα McDonald’s στην Ελλάδα και τελικά να καταφέρνει να το… «αναστήσει», η χώρα να βρισκόταν σε βαθιά ύφεση, όμως εκτίμησε ότι υπήρχε σημαντική προοπτική στην αγορά. Ο λόγος για την Premier Capital Plc., η οποία έχει τα δικαιώματα ανάπτυξης της γνωστής αλυσίδας εστίασης McDonald’s στην Ελλάδα και σε πέντε ακόμη χώρες και χθες εγκαινίασε το 29ο κατάστημα στην Ελλάδα σε ένα από τα πλέον τουριστικά σημεία της Αθήνας, την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μερικά μέτρα μακριά από την Ακρόπολη, το Μουσείο της Ακρόπολης, στη γειτονιά της Πλάκας και σχεδόν απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Σύμφωνα μάλιστα με τον Μέλο Χίλι, πρόεδρο της Premier Capital Plc., η εταιρεία σχεδιάζει την επόμενη πενταετία να ανοίξει άλλα 22 καταστήματα, δημιουργώντας ένα δίκτυο περίπου 50 καταστημάτων και διπλασιάζοντας τον αριθμό των εργαζομένων της, που σήμερα ανέρχονται σε 1.500.

Ηδη φέτος, σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη χθεσινή παρουσίαση του καταστήματος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου η κ. Σιμόνα Μαντσινέλι, γενική διευθύντρια της Premier Capital Ελλάς –θυγατρικής στην Ελλάδα της Premier Capital Plc.– σχεδιάζεται η λειτουργία τριών ακόμη καταστημάτων: ένα στην οδό Πέτρου Ράλλη, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή, ένα στο Χαϊδάρι που βρίσκεται σε φάση αδειοδότησης και ένα ακόμη που κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκεται εκτός Αθηνών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η εταιρεία για να αναπτύξει καταστήματα σε νησιά και εν γένει σε τουριστικούς προορισμούς, ενώ επίσης εξετάζει την ανάπτυξη καταστήματος και εντός της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό, αλλά και στην περιοχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Αρκετά πάντως από τα καταστήματα που σχεδιάζει να αναπτύξει η εταιρεία στους τουριστικούς προορισμούς θα είναι εποχιακά, θα δουλεύουν δηλαδή μόνο κατά την τουριστική περίοδο. Σημειώνεται ότι ήδη τέσσερα καταστήματα McDonald’s είναι εποχιακά. Επιπλέον, όπως επισήμανε η κ. Μαντσινέλι, η Premier Capital ενδιαφέρεται πολύ για την ανάπτυξη καταστημάτων και εντός των αεροδρομίων, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει καταφέρει να κερδίσει σε κάποιον από τους διαγωνισμούς που έχουν γίνει.

Από το 2011, οπότε η μαλτέζικη Premier Capital ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, έχει επενδύσει πάνω από 35 εκατ. ευρώ, ενώ το 2022 οι επενδύσεις της διαμορφώθηκαν σε περίπου 7 εκατ. ευρώ. Το νέο κατάστημα στην περιοχή της Ακρόπολης πρόκειται για επένδυση που υπερέβη το 1 εκατ. ευρώ και απασχολεί 60 εργαζομένους.

Το 2022 οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε περίπου 81 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας θεαματική αύξηση σε σύγκριση με το 2021, που είχαν διαμορφωθεί σε 51,97 εκατ. ευρώ, με το 20% να προέρχεται από τις υπηρεσίες διανομής φαγητού στο σπίτι (delivery).

Το πρώτο κατάστημα McDonald’s στην Ελλάδα άνοιξε τον Νοέμβριο του 1991 και πρόκειται για το γνωστό κατάστημα στην Πλατεία Συντάγματος, το οποίο λειτουργεί έως σήμερα. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000 η αμερικανική αλυσίδα λειτουργούσε στην Ελλάδα περίπου 60 καταστήματα, για να αρχίσει στη συνέχεια η πορεία προς την κατάρρευση. Το 2011 η Premier Capital Plc., η οποία είχε ιδρυθεί το 2005, με τους επιχειρηματίες να έχουν συνεργασία με τη McDonald’s στη Μάλτα ήδη από το 1995, ανέλαβε να αναπτύξει τα καταστήματα McDonald’s στην Ελλάδα. Το 2007 είχε αναλάβει να κάνει το ίδιο για τις χώρες της Βαλτικής, ενώ το 2016 εισήλθε στη ρουμανική αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή