ΟΤΕ: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υπαλλήλους του

ΟΤΕ: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υπαλλήλους του

Σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 6,2 εκατ. ευρώ προς τους εργαζομένους του προχωρεί ο όμιλος ΟΤΕ, όπου –όπως και στην Cosmote– πρόσφατα υπογράφηκαν οι νέες τριετείς επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 6,2 εκατ. ευρώ προς τους εργαζομένους του προχωρεί ο όμιλος ΟΤΕ, όπου –όπως και στην Cosmote– πρόσφατα υπογράφηκαν οι νέες τριετείς επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας επιδιώκεται η στήριξη κατά βάση των χαμηλόμισθων, με το ύψος της ενίσχυσης να διαμορφώνεται κλιμακωτά (ανάλογα με τον μισθό) και το μέγιστο ποσό αυτής να τοποθετείται στα 1.000 ευρώ. Σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (πολύτεκνοι με ανήλικα τέκνα, άτομα με αναπηρία ή με τέκνα με αναπηρία) θα καταβληθεί η μέγιστη ενίσχυση, ανεξάρτητα από το ύψος των αποδοχών τους.

«Σας ευχαριστώ όλους που κρατάτε τον όμιλο ΟΤΕ ψηλά. Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, εν μέσω νέων κρίσεων και προκλήσεων. Με εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη προχωρούμε μπροστά. Μαζί φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, στο μήνυμά του προς τους εργαζομένους.

Επίσης, σύμφωνα με τον όμιλο τηλεπικοινωνιών, επιπλέον οφέλη αποφέρουν οι νέες τριετείς επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ΕΣΣΕ) σε ΟΤΕ και Cosmote, επειδή από την εφαρμογή τους όλοι οι εργαζόμενοι θα δουν βελτίωση στο εισόδημά τους.

Ειδικότερα, με τις νέες συμβάσεις:

– Παρέχεται ένα σύγχρονο και ενιαίο πλαίσιο αμοιβών σύμφωνα με τον ρόλο που έχει ο κάθε εργαζόμενος. Ο μισθός εκκίνησης των νέων μισθολογικών κατηγοριών υπερβαίνει μέχρι και 54% τον σημερινό νόμιμο μισθό.

Η παροχή θα είναι κλιμακωτή ανάλογα με το ύψος του μισθού, με το μέγιστο ποσό να φθάνει στα 1.000 ευρώ.

– Αυξάνονται οι αποδοχές των χαμηλόμισθων κατά 12% κατά μέσον όρο.

– Εισάγεται ένα ευέλικτο πακέτο παροχών «Be-Flexi» για όλους τους εργαζομένους, ύψους 850 ευρώ ετησίως. Ο ίδιος ο εργαζόμενος επιλέγει από τον κατάλογο παροχών που προσφέρει η εταιρεία, σύμφωνα με τις ανάγκες του.

– Για πρώτη φορά εισάγεται και στον ΟΤΕ ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα (Pension Plan) για όλους τους εργαζομένους.

Παράλληλα διατηρείται η παροχή του παιδικού σταθμού και παρέχονται διευκολύνσεις (ειδικές άδειες, μειωμένο ωράριο) σε γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες, ασθενείς και άτομα με αναπηρία.

«Εχουμε αναλάβει ένα δύσκολο έργο: να οδηγήσουμε τη χώρα μας, τους πελάτες μας και την κοινωνία στη νέα ψηφιακή εποχή. Οι νέες συμφωνίες που υπογράψαμε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων επιβεβαιώνουν ότι για εμάς οι άνθρωποί μας είναι συνοδοιπόροι στον δρόμο που έχουμε χαράξει», σημείωσε ο κ. Τσαμάζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή