Οκτώ νέα δρομολόγια από Volotea στην Ελλάδα

Οκτώ νέα δρομολόγια από Volotea στην Ελλάδα

Επεκτείνει τη συνεργασία της με την Aegean μέσα στο 2023.

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ νέα δρομολόγια προς Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία προσθέτει στο δίκτυό του στην Ελλάδα ο ισπανικός, χαμηλού κόστους, αερομεταφορέας Volotea, που διαθέτει βάση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επίσης, όπως έκανε χθες γνωστό η Βαλέρια Ρεμπάστι, επικεφαλής της αεροπορικής για την Ιταλία και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η Volotea θα επεκτείνει μέσα στο 2023 τη συμφωνία κοινού κωδικού που διαθέτει με την Aegean σε περισσότερα από 90 δρομολόγια. Ειδικότερα, η Volotea προσθέτει δύο δρομολόγια από την Αθήνα προς την Τουλούζη και το Κάλιαρι, δύο δρομολόγια από τη Σαντορίνη προς το Μπιλμπάο και το Παλέρμο, ένα δρομολόγιο από το Ηράκλειο προς το Μπορντό, ένα από τη Ρόδο προς τη Νάντη, ένα από την Καλαμάτα προς τη Νάντη και ένα από την Κάρπαθο προς τη Νάπολη.

Σχετικά με τις πτήσεις κοινού κωδικού με την Aegean, που μετρούν ήδη δύο χρόνια, φέτος η Volotea θα προσφέρει 32 δρομολόγια της ελληνικής αεροπορικής. Αντίστοιχα, η Aegean θα προσφέρει 46 δρομολόγια της Volotea, ενώ ο συνολικός αριθμός των εξυπηρετούμενων δρομολογίων θα φθάσει τα 90, συμπεριλαμβάνοντας και 15 δρομολόγια που πραγματοποιούνται ξεχωριστά από τις δύο αεροπορικές.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η συμφωνία μας με τη Volotea για πτήσεις κοινού κωδικού, η οποία εγκαινιάστηκε πριν από δύο χρόνια, αποδεικνύεται παραγωγική και την επεκτείνουμε προσθέτοντας νέα δρομολόγια και συχνότητες, συγκεκριμένα από τη Γαλλία και την Ιταλία. Η συνεργασία μας με τη Volotea βασίζεται στην αρχή ότι ακόμη και αεροπορικές εταιρείες με διαφορετικά προϊόντα, οι οποίες ταυτόχρονα είναι και ανταγωνιστές, μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά εάν μοιράζονται την ίδια δέσμευση προς τον επιβάτη για τη διασφάλιση της απευθείας προσβασιμότητας στη χώρα μας.

Το 2023 η Aegean θα πραγματοποιεί πτήσεις προς 161 προορισμούς σε 46 χώρες με 264 απευθείας δρομολόγια, με τον στόλο της από 76 αεροσκάφη, 22 εκ των οποίων είναι τα νέα Airbus 320/321 neo τα οποία παραλαμβάνει η εταιρεία τα τελευταία δύο χρόνια. Μέσω της συνεργασίας μας με τη Volotea, με επίκεντρο τον κόμβο μας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, πολλαπλασιάζουμε ακόμη περισσότερο τις ταξιδιωτικές επιλογές των επιβατών μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχιος Βασιλάκης.

«Η Volotea θα επιχειρεί, αυτό το καλοκαίρι, συνδέοντας την Αθήνα με το μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών που είχε ποτέ, έχοντας προσθέσει, μεταξύ άλλων, και έναν νέο συναρπαστικό προορισμό, το Κάλιαρι. Την ίδια στιγμή, η συμφωνία κοινού κωδικού με την Aegean παράγει όλο και καλύτερα αποτελέσματα, με επιπλέον δρομολόγια και αυξημένη προσφορά θέσεων», σημείωσε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

H ισπανική αεροπορική έχει καταστεί υπολογίσιμη δύναμη για το αεροδρόμιο της Αθήνας καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση με βάση το μέγεθος της επιβατικής κίνησης, που ανήλθε σε μισό εκατομμύριο άτομα το 2022. Η αεροπορική εκτελεί 3.800 πτήσεις, με το πτητικό έργο της να είναι κατά 23% αυξημένο σε σχέση με το 2022. Φέτος, σε σχέση με πέρυσι, θα προσφέρει στο αεροδρόμιο της Αθήνας κατά 33% περισσότερες θέσεις, που διαμορφώνονται σε 680.000, και περισσότερες από 1,4 εκατ. θέσεις προς και από το σύνολο των αεροδρομίων της Ελλάδας (+12%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή