Ξεπέρασε τις 1.100 μονάδες το Χρηματιστήριο

Ξεπέρασε τις 1.100 μονάδες το Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε κέρδη 1,15%, στα 71,3 εκατ. ο τζίρος

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρά κέρδη κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών, κλείνοντας έτσι με πολύ καλές επιδόσεις την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, καθώς ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να «σπάσει» τις 1.100 μονάδες και να ενισχύσει τα κέρδη του από τις αρχές του έτους στο 19,52%, με τους επενδυτές να προβαίνουν σε αγοραστικές κινήσεις, στη σκιά και των θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.

Τράπεζες αλλά και πολλά blue chips στήριξαν την άνοδο, όπως και το σημαντικά βελτιωμένο κλίμα που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές και το άλμα που καταγράφηκε στους δείκτες της Wall Street κατά το άνοιγμα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,15% στις 1.111,24 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 71,3 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 1,15% επίσης, στις 2.693,34 μονάδες, στο +0,66% και στις 1.624,19 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,46% στις 833,77 μονάδες.

Από το σύνολο των blue chips, ξεχώρισαν οι Σαράντης με κέρδη 4,02%, Jumbo στο +3,57% και Εθνική Τράπεζα στο +3,63%, ενώ άνοδο άνω του 2% κατέγραψαν οι Coca-Cola, Quest και Autohellas. Με πτώση έκλεισαν μόνο τρεις τίτλοι, η Mytilineos στο -0,76%, η Motor Oil στο -0,28% και ο ΟΤΕ στο -0,15%.

Τράπεζες αλλά και πολλά blue chips στήριξαν την άνοδο.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,41%, και ο τραπεζικός κατά 4,9%.

Η ελληνική αγορά συνέχισε να εκπλήσσει, κινούμενη κόντρα στο ρεύμα της πτωτικής τάσης των ξένων αγορών, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities.

Σε άλλες περιόδους αναταράξεων στο εξωτερικό, η εγχώρια αγορά θα έμπαινε αμέσως σε ταλαιπωρία καθώς η χαμηλή εμπορευσιμότητα επέτεινε την ένταση των ρευστοποιήσεων, όπως προσθέτει.

Ο λόγος αυτής της υπεραπόδοσης βρίσκεται στα αποτελέσματα και στην προοπτική που διαμορφώνεται για την τρέχουσα χρήση.

Τα μεγέθη του α΄ τριμήνου των Coca-Cola, Mytilineos και Τράπεζας Πειραιώς έδειξαν ότι οι περυσινές επιδόσεις ρεκόρ δεν ήταν μόνο λόγω των ειδικών οικονομικών συνθηκών αλλά έχουν και αυξητική συνέχεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή