ΟΠΑΠ: Kέρδη 118 εκατ. στο α΄ τρίμηνο

ΟΠΑΠ: Kέρδη 118 εκατ. στο α΄ τρίμηνο

Διψήφια ποσοστιαία άνοδο εμφάνισαν τα μεγέθη του ΟΠΑΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διψήφια ποσοστιαία άνοδο εμφάνισαν τα μεγέθη του ομίλου τυχερών παιγνίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023. Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR), από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, ενισχύθηκαν κατά 15,4%, σε 527,4 εκατ. ευρώ, με την άνοδο να αποδίδεται στη βελτίωση των επιδόσεων στο δίκτυο λιανικής και στην περαιτέρω ανάπτυξη των επίγειων και διαδικτυακών παιγνίων. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (Ebitda) το πρώτο τρίμηνο, σε ετήσια βάση, αυξήθηκαν κατά 16,4% στα 196,5 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα των αυξημένων εσόδων. Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 33,6%, σε 118 εκατ. ευρώ, ενώ ο δείκτης καθαρού δανεισμού προς Ebitda του τελευταίου δωδεκαμήνου ανήλθε στο 0,1x (0,03x συμπεριλαμβανομένων των μισθώσεων), φανερώνοντας ισχυρή ταμειακή θέση, σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ.

«Επειτα από το εντυπωσιακό τέταρτο τρίμηνο του 2022, ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε δυναμικά το 2023, σημειώνοντας ισχυρή οργανική ανάπτυξη. Η σημαντική κερδοφορία του πρώτου τριμήνου του 2023 αντανακλά την ελκυστική πρότασή μας προς τους πελάτες, καθώς και την ενισχυμένη λειτουργική αποδοτικότητά μας. Συνολικά, σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί σε όλους τους πυλώνες της επιχειρηματικής στρατηγικής Fast Forward του ΟΠΑΠ.

Μεταξύ άλλων, έχουμε βελτιώσει περαιτέρω τα προϊόντα μας και έχουμε αναβαθμίσει την εμπειρία των πελατών μας. Ακόμη, το OPAP Store App συνεχίζει να αποδίδει καρπούς, αναδεικνύοντας τον απτό αντίκτυπο των πρωτοβουλιών μας για την ψηφιοποίηση της εμπειρίας των πελατών στα καταστήματά μας. Κοιτώντας προς το μέλλον, παραμένουμε κατάλληλα τοποθετημένοι για τα επόμενα κεφάλαια ανάπτυξης της εταιρείας μας. Ταυτόχρονα, είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο ΟΠΑΠ αξιοποιεί πλήρως τις ευκαιρίες που εμφανίζονται στην αγορά, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις του για τη βιωσιμότητα και την κοινωνική προσφορά», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Γιαν Καράς.

Ποιες κατηγορίες παιγνίων έχουν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στα μεγέθη; Τα αριθμολαχεία όπου τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) αυξήθηκαν κατά 11%, σε 188,7 εκατ. ευρώ λόγω, ως επί το πλείστον, της ενισχυμένης απόδοσης του ΚΙΝΟ και των ευνοϊκών τζακ ποτ στο Τζόκερ.

Τα παιχνίδια αθλητικού στοιχηματισμού όπου τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) αυξήθηκαν κατά 10,5%, σε 169 εκατ. το α΄ τρίμηνο 2023, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2022. Τα εν λόγω μεγέθη ενισχύθηκαν λόγω της σημαντικής ανάπτυξης και της συνεισφοράς των παιχνιδιών Virtuals και του Powerspin, παράλληλα με τη συνολική ζήτηση για το online.

Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών ενισχύθηκαν κατά 15,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, σε 527,4 εκατ.

Στις παιγνιομηχανές (VLTs) τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) το α΄ τρίμηνο 2023, ετησίως, διευρύνθηκαν κατά 21,7%, σε 84,4 εκατ. ευρώ, διατηρώντας ισχυρή δυναμική ως αποτέλεσμα της αυξημένης δραστηριότητας.

Από σκρατς και λαχεία τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) του ΟΠΑΠ εμφάνισαν άνοδο κατά 29,8%, σε 30,5 εκατ. ευρώ, έχοντας ωφεληθεί από τη διεύρυνση της πελατειακής βάσης σε συνδυασμό με τις επιτυχημένες δραστηριότητες προώθησης προϊόντων.

Από το διαδικτυακό καζίνο τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) αυξήθηκαν 54,9 εκατ. ευρώ από 41,5 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2023, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2022, ως αποτέλεσμα της μεγαλύτερης δραστηριότητας και κατ’ επέκταση δαπάνης των παικτών.

Για τη χρήση του 2022, η συνολική ανταμοιβή των μετόχων διαμορφώνεται σε 1,45 ευρώ ανά μετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή