Ρεκόρ πελατών κατέγραψε ο ΟΠΑΠ το α΄ τρίμηνο του έτους

Ρεκόρ πελατών κατέγραψε ο ΟΠΑΠ το α΄ τρίμηνο του έτους

Ισχυρή οργανική ανάπτυξη εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς ο ΟΠΑΠ, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Γιαν Κάρας, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη αναλυτών

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή οργανική ανάπτυξη εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς ο ΟΠΑΠ, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Γιαν Κάρας, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη αναλυτών. Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, σε ετήσια βάση, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών ενισχύθηκαν κατά 15,4%, σε 527,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 16,4%, σε 196,5 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA, σύμφωνα με τα διαχρονικά στοιχεία που παρουσίασε η διοίκηση του ΟΠΑΠ στην τηλεδιάσκεψη αναλυτών, αυξάνονται συνεχώς από το πρώτο τρίμηνο του 2021, οπότε είχαν ανέλθει σε μόλις 49 εκατ. ευρώ. Την ίδια τάση εμφανίζουν και τα καθαρά κέρδη τριμήνου, που αυξήθηκαν κατά 33,6%, σε 118 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 3 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2021.

«Ο ΟΠΑΠ διατήρησε την αναπτυξιακή δυναμική του τόσο στη λιανική όσο και στο Διαδίκτυο, εστιάζοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών και υλοποιώντας με επιτυχία στοχευμένες εμπορικές ενέργειες. Ταυτόχρονα, σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί σε όλους τους πυλώνες της επιχειρηματικής στρατηγικής Fast Forward», ανέφερε ο κ. Κάρας, σημειώνοντας ότι η εταιρεία βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση σε σχέση με τις εκτιμήσεις της για τις επιδόσεις του 2023.

Οπως ακόμη αναφέρθηκε, ο ΟΠΑΠ δίνει έμφαση στην καθιέρωση των καταστημάτων του ως προορισμών προσιτής διασκέδασης, προχωρώντας στην αναβάθμισή τους. Στόχος είναι οι πελάτες του ΟΠΑΠ να είναι σε θέση να συμμετέχουν σε σειρά δράσεων και εκδηλώσεων και ταυτόχρονα να αναπτύσσουν παικτική δραστηριότητα.

Τα κέρδη ενισχύονται συνεχώς από το α΄ τρίμηνο του 2021.

Για την ηλεκτρονική εφαρμογή OPAP Store, η διοίκηση του ΟΠΑΠ ανέφερε ότι καταγράφει νέα ρεκόρ ενεργών χρηστών, γεγονός που επιτρέπει την αποτελεσματικότερη αλληλεπίδραση με τους πελάτες. Προσβλέποντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της online αγοράς, ο ΟΠΑΠ έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση της πλατφόρμας αθλητικού στοιχήματος Pamestoixima.gr, στην ανανέωση της πλατφόρμας Opaponline.gr και έχει δημιουργήσει τη νέα πλατφόρμα της εταιρείας iLottery.

Με τα βελτιωμένα μεγέθη του πρώτου τριμήνου να μην έχουν προέλθει μόνο από τα online παίγνια αλλά και από τις ενισχυμένες αποδόσεις τού «Πάμε Στοίχημα» στα πρακτορεία, η βάση των πελατών αυξήθηκε σημαντικά, καταγράφοντας ρεκόρ. Παράλληλα, τον στόχο της ενίσχυσης της δραστηριότητας από τα επίγεια παίγνια υπηρετεί η διάθεση του Λαϊκού Λαχείου σε εκτυπωμένη μορφή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή