Aegean: Πάνω από 5 εκατ. επιβάτες στο πρώτο πεντάμηνο

Aegean: Πάνω από 5 εκατ. επιβάτες στο πρώτο πεντάμηνο

Η επιβατική κίνηση είναι αυξημένη κατά 50% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 50% κατέγραψε το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2023, σε ετήσια βάση, η επιβατική κίνηση της Aegean, που μετέφερε συνολικά περισσότερους από 5 εκατομμύρια επιβάτες. Αυτή η επίδοση είναι υψηλότερη κατά 2% συγκριτικά με την αντίστοιχη της περιόδου πριν από την εκδήλωση της πανδημίας, οπότε ο αερομεταφορέας είχε διακινήσει 4,9 εκατ. άτομα.

Επίσης, ενισχυμένη κατά 65% έναντι του 2022 και 12% έναντι του 2019 εμφανίζεται η επιβατική κίνηση εξωτερικού για την Aegean από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας. Για την ίδια περίοδο η επιβατική κίνηση εξωτερικού από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης καταγράφεται ιδιαίτερα ενισχυμένη, φθάνοντας το 72% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και το 30% σε σχέση με το 2019. Σε αυτή την αύξηση συνετέλεσε τόσο η συνολική διεύρυνση της δραστηριότητας της Aegean με νέα δρομολόγια στο εξωτερικό –τη φετινή χρονιά επιχειρεί με το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο προορισμών στην ιστορία της– όσο και η ενίσχυση της συχνότητας των πτήσεων από πολύ νωρίς σε υφιστάμενα δρομολόγια, όπως αυτά της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Σκανδιναβίας, του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας.

Κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, που ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, ξεκίνησαν και οι απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Μπρίστολ, Μπέρμιγχαμ, Ρίγα και Λιλ, τα απευθείας δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Βαρκελώνη και Κολωνία, αλλά και τα απευθείας δρομολόγια από Χανιά, Ιωάννινα, Μύκονο, Ρόδο και Καλαμάτα προς Τελ Αβίβ. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν ακόμη εννέα νέα δρομολόγια από/προς την Αθήνα (Λιουμπλιάνα, Νταμάμ, Νιούκαστλ, Σεβίλλη, Ολμπια, Κουβέιτ, Πίζα, Πάλμα ντε Μαγιόρκα και Σπλιτ), τρία νέα δρομολόγια από/προς τη Θεσσαλονίκη (Βενετία, Ερεβάν και Τιφλίδα), ενώ ταυτόχρονα επανέρχονται στο πρόγραμμα μετά τη χειμερινή διακοπή πέντε δρομολόγια από/προς το Ηράκλειο (Βιέννη, Μασσαλία, Λάρνακα, Τίρανα και Βελιγράδι) και το δρομολόγιο που συνδέει τη Ρόδο με το Βελιγράδι.

Η Aegean για το 2023 θα προσφέρει συνολικά 18 εκατ. θέσεις, εκ των οποίων 11 εκατ. θέσεις εξωτερικού, 2 εκατ. περισσότερες δηλαδή συγκριτικά με το 2022 και 800.000 περισσότερες από το 2019. Η εταιρεία θα επιχειρεί σε 165 προορισμούς, σε 46 χώρες, με 272 απευθείας δρομολόγια, από τις συνολικά δέκα βάσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό, με ένα στόλο 76 αεροσκαφών – μεταξύ των οποίων και τα ολοκαίνουργια Airbus A320 and A321 neo.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή