Με κέρδη 3,6% έκλεισε το Χ.Α. την εβδομάδα

Με κέρδη 3,6% έκλεισε το Χ.Α. την εβδομάδα

O Γενικός Δείκτης σημείωσε χθες άνοδο 0,28% στις 1.261,67 μονάδες

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά συνέχισε το Χρηματιστήριο Αθηνών και με υψηλό τζίρο, ολοκληρώνοντας μια άκρως θετική εβδομάδα για τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος εδώ και πέντε συνεδριάσεις καταγράφει αλλεπάλληλα νέα υψηλά εννέα ετών, τη στιγμή που το κλίμα στις διεθνείς αγορές παρέμεινε επιφυλακτικό.

Οι επενδυτές συνεχίζουν έτσι να προχωρούν σε επιλεγμένες κινήσεις, βάζοντας στο ραντάρ τους και τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις πέραν των blue chips, δείχνοντας σαφώς τη διάθεσή τους να παραμείνουν επενδεδυμένοι στο Χ.Α. και να αυξήσουν παράλληλα τις θέσεις τους, «ποντάροντας» στις θετικές προοπτικές της χώρας.

Στα στατιστικά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,28% στις 1.261,67 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 129 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,27% στις 3.062,57 μονάδες, στο +1,41% και στις 1.895,1 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,23% στις 1.019,39 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,23% στις 1.019,39 μονάδες.

Από το σύνολο των blue chips, με κέρδη 3,63% ξεχώρισε η ΕΛΒΑΛΧαλκόρ και ακολούθησαν με άνοδο άνω του 2% οι Alpha Bank, Lamda Development και Mytilineos και με κέρδη άνω του 1% οι ΕΥΔΑΠ και Jumbo. Στον αντίποδα, απώλειες 4,12% σημείωσε η «Ελλάκτωρ», ενώ πτώση άνω του 1% κατέγραψαν Εθνική Τράπεζα και ΟΤΕ.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 3,6% και ο τραπεζικός κατά 5,85%.

Η ανοδική αγορά του 2023, εκτός από μεγάλες αποδόσεις, έχει διάχυση του ενδιαφέροντος, σταθερά υψηλούς τζίρους και ειδησεογραφία που κρατάει δεμένες τις τιμές με τα θεμελιώδη, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης, υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Beta Securities. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Alpha Bank να υποστηρίξει το αφήγημά της με υψηλότερους στόχους απόδοσης κεφαλαίων, κερδοφορίας και μερισμάτων. Η αγορά κάθε άλλο παρά ασυγκίνητη έμεινε, διευρύνοντας το ανοδικό σερί και κρατώντας το ενδιαφέρον ακμαίο σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου «τρέχει» με μέσες ημερήσιες συναλλαγές άνω των 130 εκατ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιες από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, κρατώντας την αδρεναλίνη των εμπλεκομένων ψηλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή