Folli Follie: Φιάσκο διαρκείας η δίκη

Folli Follie: Φιάσκο διαρκείας η δίκη

Ελάχιστη πρόοδος στην εκδίκαση της υπόθεσης το τελευταίο 12μηνο εξαιτίας διαρκών αναβολών

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαρκώς νέα επεισόδια γράφονται στο σίριαλ της Folli Follie, με τη χρονιά να ολοκληρώνεται χωρίς ουσιαστική πρόοδο στην εκδίκαση του μεγαλύτερου επιχειρηματικού σκανδάλου στα ελληνικά χρονικά. Η εκδίκαση της υπόθεσης παραποίησης των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ είχε «παγώσει» από τις αρχές της χρονιάς μέχρι τον Απρίλιο λόγω της αποχής των δικηγόρων με αφορμή, τότε, διάταξη βάσει της οποίας θα οδηγούνται στη φυλακή μετά την καταδίκη τους οι δράστες ακόμα και πλημμελημάτων με μικρές ποινές.

Τελικά, η εκδίκαση παρατάθηκε αρχικά για τον Ιούνιο του 2023 και στη συνέχεια για τις 14 Σεπτεμβρίου. Η δικαιοσύνη όμως δεν πρόλαβε να φτάσει σε βάθος, δεδομένου ότι λόγω μιας ακόμη αποχής των δικηγόρων η δικαστική διαδικασία, που είχε προγραμματιστεί για τις 18 Δεκεμβρίου, αναβλήθηκε για τις 10 Ιανουαρίου. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό της προέδρου του δικαστηρίου, η οποία ανέφερε πως η υπόθεση βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπη με συνεχείς αναβολές.

Από την πλευρά της, χθες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε ότι στις 14 Δεκεμβρίου «υπέβαλε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών έγγραφο αίτημα για τη χορήγηση άδειας για την παράσταση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την υποστήριξη της κατηγορίας στην υπόθεση της Folli Follie. «Το αίτημα δεν εγκρίθηκε με έγγραφη απάντηση του ΔΣΑ. Αντίθετα χορηγήθηκε άδεια από τον Σύλλογο για παράσταση στις 18.12.2023 μόνο για υποβολή αιτήματος διακοπής της δίκης», ανέφερε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αφορμή της ανακοίνωσης της Επ. Κεφαλαιαγοράς υπήρξαν δημοσιεύματα και δηλώσεις του προέδρου του ΔΣΑ βάσει των οποίων οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας που εκπροσωπούν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησαν άδεια μόνο για να παραστούν στη δίκη και να ζητήσουν διακοπή για τις 10 Ιανουαρίου.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι σε διάστημα ενός χρόνου, από τον Δεκέμβριο του 2022, η υπόθεση Folli Follie έφτασε απειροελάχιστες φορές στις δικαστικές αίθουσες. Ως αποτέλεσμα ύστερα από περισσότερα από πεντέμισι χρόνια από την αποκάλυψή του, δεν έχει πέσει φως σε ένα επιχειρηματικό σκάνδαλο με διεθνείς διαστάσεις, παρότι πριν από πέντε χρόνια, τον Μάιο του 2018, όταν το fund Quintessential Capital Management (QCM) αποκάλυπτε ότι η επιχειρηματική αυτοκρατορία της οικογένειας Κουτσολιούτσου είχε στηριχθεί σε πλασματικά μεγέθη, πολλοί είχαν θεωρήσει ότι η δικαιοσύνη θα απονεμόταν ιδιαίτερα γρήγορα.

Πλέον, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν νέα εμπόδια, οι δικαστές θα πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της παραγραφής ορισμένων πράξεων, με τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, τη σύζυγό του Καίτη, τον γιο τους Τζώρτζη και ακόμη 10 άτομα να αντιμετωπίζουν σειρά κακουργημάτων, όπως απάτη εις βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία. Η ολοκλήρωση της δίκης συνδέεται άμεσα και με την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie, κίνηση αναγκαία προκειμένου η εταιρεία να εξασφαλίσει απαιτούμενη ρευστότητα και κατ’ επέκταση τη βιώσιμότητά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή