ICI AEΕAΠ: Μεταβίβαση 17 ακινήτων έναντι 60,5 εκατ. στην Briq Properties

ICI AEΕAΠ: Μεταβίβαση 17 ακινήτων έναντι 60,5 εκατ. στην Briq Properties

Προχωράει η διαδικασία συγχώνευσης των δύο επενδυτικών ακινήτων, που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προχωράει η διαδικασία συγχώνευσης της Briq Properties ΑΕΕΑΠ με την Intercontinental International ΑΕΕΑΠ (ICI), έπειτα από αρκετούς μήνες προεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, χθες, οι μέτοχοι της γενικής συνέλευσης της ICI ενέκριναν τη μεταβίβαση 17 ακινήτων της εισηγμένης, αντί ποσού 60,57 εκατ. ευρώ, που αποτελεί το 51% της αξίας των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Πρόκειται για το πρώτο και πιο καθοριστικό βήμα ώστε να ολοκληρωθεί η συγχώνευση της εταιρείας της οικογένειας Χαλικιά με την Briq Properties.

Ηδη πάντως, η πορεία της συγχώνευσης των δύο εταιρειών αναμένεται να καθυστερήσει κατά έξι μήνες, σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Οταν γνωστοποιήθηκε η συμφωνία, προβλεπόταν ότι αυτή θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2024. Τελικά, φαίνεται ότι αυτό θα συμβεί στο τέλος του έτους. Ο λόγος έγκειται στην πολυπλοκότητα και τη γραφειοκρατία που συνοδεύουν τις μεταβιβάσεις ακινήτων, οι οποίες γίνονται ακόμα πιο χρονοβόρες όταν αφορούν μεγάλα ακίνητα εισοδήματος. Ετσι, χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 10 μήνες έως ότου προχωρήσουν οι διαδικασίες, προκειμένου να καταστούν μεταβιβάσιμα τα ακίνητα της ICI. Παράλληλα, αρνητικό ρόλο διαδραμάτισε και η αποχή των συμβολαιογράφων κατά τις τελευταίες εβδομάδες του 2023.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, μετά την πώληση των 17 ακινήτων στην Briq, η ICI θα προχωρήσει σε μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου (κάτι που επίσης εγκρίθηκε από τη χθεσινή γενική συνέλευση) και μετά η Briq θα αποκτήσει το 26% των μετοχών της ICI, αντί ποσού 10,2 εκατ. ευρώ. Η συνολική αξία της συμφωνίας υπολογίζεται σε 70 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με τραπεζικό δανεισμό. Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η νέα Briq θα ελέγχει ένα χαρτοφυλάκιο συνολικής αξίας που θα προσεγγίζει τα 270 εκατ. ευρώ.

Τα ακίνητα που προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η Briq περιλαμβάνουν κτίρια γραφείων, σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα και λειτουργούν συμπληρωματικά με το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, που επικεντρώνεται κυρίως σε logistics και ξενοδοχειακά ακίνητα. Αυτή την περίοδο, η εταιρεία κατασκευάζει συγκρότημα logistics 19.000 τ.μ. στον Ασπρόπυργο, το οποίο θα παραδοθεί προς χρήση στα μέσα του έτους. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η κατασκευή ενός νεόδμητου κτιρίου γραφείων, επιφάνειας 2.425 τ.μ. στη Λ. Ποσειδώνος, στο ύψος της Καλλιθέας. Πρόκειται για επένδυση έξι εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή