Bloomberg: Ο Τζεφ Μπέζος «εκθρόνισε» τον Ελον Μασκ από την κορυφή των δισεκατομμυριούχων

Bloomberg: Ο Τζεφ Μπέζος «εκθρόνισε» τον Ελον Μασκ από την κορυφή των δισεκατομμυριούχων

Για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον εννέα μήνες, ο Ελον Μασκ δεν είναι πια ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O ιδρυτής της Amazon είναι ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, «εκθρονίζοντας» από την κορυφή του Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg τον Ελον Μασκ. 

Με την καθαρή περιουσία του να ανέρχεται στα 200 δισ. δολάρια, ο Τζεφ Μπέζος επέστρεψε στην κορυφή της λίστας του Bloomberg για πρώτη φορά μετά το φθινόπωρο του 2021.

Στη δεύτερη θέση της περιώνυμης λίστας υποβαθμίστηκε ο ισχυρός άνδρας του Χ και της Tesla, με 198 δισ. δολάρια περιουσία, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο κατά ένα δισ. δολάρια «φτωχότερος» Μπερνάρ Αρνό, του ομίλου LVMH. 

Ο 60χρονος Μπέζος οφείλει μεγάλο μέρος των αμύθητων κερδών του στον γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon, εγχείρημα που ξεκίνησε το 1994 από το γκαράζ του στην περιοχή του Σιάτλ. Είναι επίσης ιδιοκτήτης της διαστημικής εταιρείας Blue Origin, αλλά και της Washington Post. 

Επανέκτησε τον (ανεπίσημο) τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, λίγες εβδομάδες μετά την πώληση μετοχών της Amazon αξίας άνω των 8,5 δισ. δολαρίων – μια κίνηση που κάποιοι θεωρούν πως ίσως είχε φορολογικά κίνητρα.

Πηγή: WSJ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή