Καθαρά κέρδη 7 εκατ. για τη Microsoft Ελλάδας το 2023

Καθαρά κέρδη 7 εκατ. για τη Microsoft Ελλάδας το 2023

Είναι αυξημένα κατά 23% – Στα 67,3 εκατ. ο κύκλος εργασιών, που ενισχύθηκε κατά 17,13% σε σχέση με το 2022

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ενισχυμένα μεγέθη ολοκληρώθηκε για τη Microsoft Ελλάδας η τριακοστή χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023.

Ειδικότερα, η εταιρεία ενίσχυσε σε ετήσια βάση σύγκρισης τον κύκλο εργασιών κατά 17,13%, σε 67,3 εκατ. ευρώ, και κατά 23%, σε περίπου 7 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη.

Διψήφια αύξηση που τοποθετείται σε 18,1% κατέγραψαν και τα κέρδη προ τόκων και φόρων που διαμορφώθηκαν σε 9,1 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία έχει συσσωρευμένα κέρδη 19,1 εκατ. ευρώ, ίδια κεφάλαια 19,7 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα 26,7 εκατ. ευρώ. Κατά τη διοίκησή της, τα ενισχυμένα μεγέθη είναι αντίστοιχα με τις προβλέψεις που είχαν διατυπωθεί το 2022 για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για τη χρήση που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2023. Αντίστοιχα, για τη χρήση 2023-2024 η Microsoft Ελλάδας αναμένει ενισχυμένα αποτελέσματα και διευρυμένο μερίδιο αγοράς.

Ο προσανατολισμός της Microsoft Ελλάδας βρίσκεται στραμμένος στην έναρξη υλοποίησης των κέντρων δεδομένων στην Αττική μέσω της Microsoft Operations 4733.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, η διοίκηση της εταιρείας, υπό τη διευθύνουσα σύμβουλο Γιάννα Ανδρονοπούλου, έκανε γνωστό ότι τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του data center που θα αναπτυχθεί στο επιχειρηματικό πάρκο Σπάτων (Πέτρα Γιαλού – Βούλια – Προκαλήσι), σε δύο οικοδομικά τετράγωνα (41 και 54). Το data center έχει αναλάβει να κατασκευάσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε κοινοπραξία με τον ιταλικό όμιλο Renco που έχει στο χαρτοφυλάκιό του σύνθετα ενεργειακά έργα, μεγάλες κτιριακές αναπτύξεις και έργα πολιτικού μηχανικού σε Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και Ασία.

Υπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν τρία έως τέσσερα χρόνια ωσότου να αποπερατωθεί και να τεθεί σε λειτουργία το κέντρο δεδομένων των Σπάτων που θα έχει δυναμικότητα 19,2 MW. Θα αναπτύσσεται σε τρία κτίρια δύο ορόφων που θα συνδέονται μεταξύ τους, διαθέτοντας συνολικό εμβαδόν δόμησης 14.100 τ.μ.

Προβλέπονται ακόμη η δημιουργία 71 θέσεων στάθμευσης και η φύτευση περίπου του 70% της ακάλυπτης επιφάνειας, ενώ τo data center θα τεθεί σε λειτουργία σε δύο φάσεις. Στους χρήστες του data center της Microsoft ανήκουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, αλλά και ορισμένες από τις υψηλότερης κεφαλαιοποίησης εταιρείες, όπως ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ και η ΤΙΤΑΝ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή