Ανοδικά για τρίτη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο

Ανοδικά για τρίτη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινήθηκε το ελληνικό Χρηματιστήριο χάρη στις στηρίξεις από μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης (όπως των Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή) αλλά και τα κέρδη της πλειονότητας των τραπεζικών μετοχών, με την εξαιρετικά χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα ωστόσο να υπογραμμίζει την επιφυλακτικότητα των διεθνών επενδυτών απέναντι στα ελληνικά assets, τη στιγμή που υποτονικό παραμένει το κλίμα και στην αγορά ομολόγων. Οπως επισημαίνουν οι αναλυτές, το Χ.Α. αναμένεται να παραμένει «εγκλωβισμένο» σε ένα κλίμα εξαιρετικά χαμηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω των εκλογών αυτού του έτους. Σύμφωνα και με την Beta Χρηματιστηριακή, τα δεδομένα φαίνεται ότι δύσκολα θα αλλάξουν αν δεν υπάρξει ένα νέο σημείο αναφοράς που να δώσει μεγαλύτερη ζωντάνια στο ταμπλό, μια είδηση που θα έχει ευρύτερο χαρακτήρα και θα επηρεάσει ουσιωδώς τις αποτιμήσεις όπως είναι μια αποκρατικοποίηση ή μια αναβάθμιση.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,80% στις 620,60 μονάδες, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,61% στις 1.637,25 μονάδες, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο +2,19%, ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,72% στις 429,42 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 24,5 εκατ. ευρώ. Στις τράπεζες, ενώ η εικόνα ήταν γενικότερα θετική, μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η Πειραιώς η οποία έκλεισε με πτώση 1,33% και στο χαμηλό ημέρας, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε σημειώσει σημαντική άνοδο έως και 2,7%.

Ολα δείχνουν ότι μπαίνουμε σε μια φάση αντίδρασης μετά την πολύμηνη πτώση, με τον Ιανουάριο να είναι ιδανική αφετηρία, όπως αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ. Μεσοπρόθεσμα, ο Γενικός Δείκτης παραμένει σε πτωτική φάση, με τη ζώνη των 648 – 662 μονάδων να αποτελεί σημαντική αντίσταση, όπως τονίζει. Από την άλλη, προσθέτει, όλα δείχνουν ότι από την πολύ σημαντική ζώνη των 600 μονάδων έχει ξεκινήσει μια αντίδραση που θα μπορούσε να μας δώσει σημαντικές ανάσες. «Θυμίζουμε πως το 2019 είναι μια εκλογική χρονιά και κάποια στιγμή η αγορά θα αρχίσει να προεξοφλεί πιθανή αλλαγή πολιτικής. Τώρα αν στην πορεία δούμε πιο σύντομα πολιτικά γεγονότα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κινηθεί αναλόγως πιο γρήγορα», καταλήγει ο κ. Ζαχαράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή