Με απώλειες 1,18% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με απώλειες 1,18% έκλεισε το Χρηματιστήριο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την ισχυρή άνοδο στην αρχή της συνεδρίασης, που έστειλε τον Γενικό Δείκτη σε υψηλά σχεδόν έξι μηνών, το ελληνικό Χρηματιστήριο δεν μπόρεσε να «νικήσει» τις ρευστοποιήσεις βραχυπρόθεσμων κερδών μετά το σερί των έξι εβδομάδων ανόδου που σημείωσε το προηγούμενο διάστημα.

Με επίκεντρο της τραπεζικές μετοχές, οι οποίες και πρωταγωνίστησαν στο ράλι του Φεβρουαρίου, οι πωλητές προσγείωσαν την αγορά κοντά στις 700 μονάδες, αν και με περιορισμένο τζίρο. Το θετικό, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι πως ο τζίρος ανέβασε ταχύτητα όταν η αγορά κινήθηκε προς τα υψηλά ημέρας, ενώ κατέβασε αισθητά ρυθμούς μόλις πέρασε σε αρνητικό έδαφος.

Η ανακοίνωση της νέας εξόδου στις αγορές, σε συνδυασμό με την «ετυμηγορία» της Moody’s την Παρασκευή, οδήγησε κάποια χαρτοφυλάκια τα οποία είχαν «ποντάρει» σε αυτές τις εξελίξεις σε κατοχύρωση θέσεων, ενώ και η αλλαγή εικόνας στην αγορά ομολόγων με αύξηση των αποδόσεων στους κρατικούς τίτλους συνέβαλε στην υποχώρηση των αγοραστών.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,18% στις 704,21 μονάδες, ενώ στις αρχές της συνεδρίασης είχε φτάσει το +1,51%, και ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 46,2 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,09%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,29% και ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 3,14% στις 531,52 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει το +4,86%. Η μετοχή της Alpha Bank από το ενδοσυνεδριακό +4,86% έκλεισε στο -2,71%, η Εθνική από το +4,97% βρέθηκε στο -3,89% στο κλείσιμο, η Eurobank έκλεισε στο -2,55% ενώ ενδοσυνεδριακά είχε τρέξει έως το +4,65%, και της Πειραιώς έκλεισε με απώλειες 5,88% από το +8,78% που είχε αγγίξει στις αρχές της συνεδρίασης.

Η εκτόξευση του τζίρου την προηγούμενη εβδομάδα εφιστά την προσοχή βραχυπρόθεσμα ύστερα από μεγάλο διάστημα, καθώς το πιο πιθανό είναι να υπάρχει και σημαντικό short squeeze, ειδικά στον τραπεζικό κλάδο, όπως σημειώνει ο Ηλίας Ζαχαράκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance. Μια τόσο μεγάλη τάση, ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις, δεν αλλάζει τόσο εύκολα, μιας και η πρώτη διόρθωση το πιο πιθανό είναι να βγάλει και πάλι αγοραστές, με τις 690 μονάδες στον Γενικό Δείκτη να είναι και το πρώτο κοντινό επιθετικό επίπεδο στήριξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή