Ανοδος, παρά την κατοχύρωση κερδών στο Χ.Α.

Ανοδος, παρά την κατοχύρωση κερδών στο Χ.Α.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισχυρή άνοδος της Δευτέρας, σε συνδυασμό με τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψε το ελληνικό Χρηματιστήριο στο α΄ τρίμηνο του έτους, τα οποία το έφεραν στις πρώτες θέσεις διεθνώς μεταξύ των αγορών με τις καλύτερες αποδόσεις, οδήγησε χθες τους επενδυτές σε μερική κατοχύρωση κερδών, ειδικά σε κάποιες μετοχές του τραπεζικού κλάδου, αλλά και σε αρκετές επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, κρατώντας έτσι τον Γενικό Δείκτη σε θετικό έδαφος. Οπως σημειώνουν οι αναλυτές, το σημαντικό είναι πως οι ρευστοποιήσεις δεν είχαν στοιχεία υπερβολής καθώς, παρά το εντυπωσιακό ράλι των τραπεζών στο ξεκίνημα του μήνα (αλλά και από τις αρχές του έτους) οι μετοχές τους χθες παρουσιάσαν σημαντικές άμυνες, με τις πιέσεις να μην οδηγούν σε μεγάλες απώλειες. Παράλληλα, όπως τονίζουν, είναι επίσης σημαντικό το ότι η τεχνική εικόνα της αγοράς είναι αισθητά βελτιωμένη ενώ η συναλλακτική βελτίωση έχει σταθεροποιηθεί, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για συνέχιση του ανοδικού μομέντουμ. O Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,33% στις 743,46 μονάδες, ενώ o τζίρος διαμορφώθηκε στα 66,52 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,30%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,26%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,56% στις 591,85 μονάδες. Οι μετοχές της Eurobank και της Εθνικής κατάφεραν να κλείσουν στα θετικά, κλείνοντας στο +1,37% και στο +0,37% αντίστοιχα, ενώ με απώλειες 2,11% έκλεισε η Alpha Bank και στο -1,91% η Πειραιώς.

Η συνέχιση της ανόδου με περαιτέρω βελτιωμένες συναλλαγές συνδέεται με τις προσδοκίες της αγοράς που αφορούν πιθανές ευνοϊκές εξελίξεις στις αμέσως επόμενες ημέρες του νέου μήνα, σύμφωνα με τον διευθυντή επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ Δημήτρη Τζάνα. Αυτές είναι η έγκριση της καταβολής της δόσης από το Eurogroup, η δρομολόγηση διαδικασιών επιτάχυνσης της μείωσης των NPEs σε συνέχεια των εγκρίσεων των σχετικών σχεδίων του ΤΧΣ και της ΤτΕ από Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη, καθώς και η υποβολή προσφορών για τα ΕΛΠΕ με τίμημα-έκπληξη (πάνω από 9 ευρώ) κατά την αυριανή καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών από τους δύο μονομάχους, Glencore και Vitol. Οι πιο αισιόδοξοι βιάζονται να προεξοφλήσουν και αναβάθμιση από τη S&P στις 26 του μήνα, ενώ κάποιοι ποντάρουν και σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή