Ανοδος στο Χ.Α. μετά το νέο τραπεζικό άλμα

Ανοδος στο Χ.Α. μετά το νέο τραπεζικό άλμα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα νίκη κατά των shorts σημειώθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό δείκτη να συνεχίζει να καταγράφει νέα υψηλά έτους και να βγάζει σημαντικές άμυνες σε όποιες πιέσεις δημιουργούνται, ωθώντας έτσι το σύνολο της αγοράς υψηλότερα, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται πλέον μια ανάσα από τις 750 μονάδες, κοντά στα υψηλά οκτώ μηνών.

Το θετικό διεθνές κλίμα σε συνδυασμό με την περαιτέρω αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, την εισήγηση της Κομισιόν για την εκταμίευση της δόσης από το Eurogroup, καθώς και τις αναφορές για νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το επόμενο διάστημα, βοήθησε στο να «ξεπεραστούν» οι αρνητικές ειδήσεις (π.χ. ΟΛΠ), δίνοντας νέα καύσιμα στους αγοραστές. Ετσι, αν και στο μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής συνεδρίασης η νευρικότητα ήταν έντονη, λίγη ώρα πριν από το κλείσιμο το κλίμα άλλαξε εντελώς, με αποτέλεσμα να ανέβει σημαντικά η συναλλακτική δραστηριότητα, έστω και αν η κινητικότητα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ήταν για μία ακόμη φορά πολύ περιορισμένη.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,80% στις 749,40 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 59,49 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,51%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο +0,22%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άλμα 3,48% στις 612,45 μονάδες. Η Alpha Bank έκλεισε στο +4,77%, η Εθνική Τράπεζα στο +5,89%, η Πειραιώς στο +3,67%, ενώ η Eurobank υποχώρησε κατά 0,07%.

Οι εντυπωσιακές αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών δεν φαίνεται πάντως να «συγκινούν» τους… επίμονους shorts, οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν υποχωρήσει από τις αρνητικές τους θέσεις βλέποντας το σημαντικό ράλι, το οποίο μετράει ήδη πάνω από δύο μήνες, αλλά προχωρούν με μεγάλη συχνότητα στην αύξησή τους. Ετσι, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Oceanwood Capital Management προχώρησε την περασμένη Παρασκευή σε νέα αύξηση των short θέσεών του στην Εθνική και στο 1,50% επί των μετοχών της, από 1,40% που τις είχε αυξήσει μία εβδομάδα νωρίτερα. Το Oceanwood διατηρεί αρνητικές θέσεις στην Eurobank οι οποίες φτάνουν το 1,70%, καθώς και στην Alpha Bank, στο 0,81%. Σταθερό στις αρνητικές θέσεις του παραμένει το Lansdowne Partners, οι οποίες διαμορφώνονται στο 1,81% για την Eurobank, στο 0,83% για την Alpha Bank και στο 2,74% για την Πειραιώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή