HSBC: σύσταση αγοράς και περιθώρια ανόδου 31% για τη μετοχή της Aegean

HSBC: σύσταση αγοράς και περιθώρια ανόδου 31% για τη μετοχή της Aegean

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύσταση αγοράς και την τιμή-στόχο των 10,5 ευρώ διατηρεί η HSBC για τη μετοχή της Aegean, βλέποντας περιθώριο ανόδου 31,1% από τα τρέχοντα επίπεδά της στο ταμπλό, σε έκθεσή της μετά και τα αποτελέσματα 2018. Σύμφωνα με τη βρετανική τράπεζα, η μετοχή της αεροπορικής εταιρείας βρίσκεται σε πολύ ελκυστικά επίπεδα, καθώς τελεί υπό διαπραγμάτευση με discount 54% σε σχέση με τον κλάδο και το μακροοικονομικό περιβάλλον έχει βελτιωθεί, ενώ η μερισματική της απόδοση είναι η υψηλότερη στον ευρωπαϊκό τομέα των αερομεταφορών.

Oπως επισημαίνει η HSBC, η κερδοφορία της Aegean σημείωσε σημαντική άνοδο σε ετήσια βάση το 2018 και ήταν καλύτερη των εκτιμήσεων λόγω της μείωσης κόστους και της πορείας των ναύλων. Το προτεινόμενο μέρισμα ύψους 0,60 ευρώ ήταν επίσης υψηλότερο από το αναμενόμενο, με τη μερισματική απόδοση να διαμορφώνεται στο 7,5%, που είναι η υψηλότερη στο περιβάλλον των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών. Oπως επισημαίνει η βρετανική τράπεζα, η στρατηγική εστίασης της Aegean στη διεθνή δραστηριότητά της εκτός Αθήνας (η οποία είναι λιγότερο εποχιακή και λιγότερο ανταγωνιστική) λειτουργεί.

Αν και η διοίκηση δεν έδωσε κάποια εκτίμηση για την κερδοφορία του 2019, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη καθώς ο ανταγωνισμός περιορίζεται, γεγονός το οποίο θα βοηθήσει στη στήριξη των ναύλων. Σύμφωνα με τα προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών για το καλοκαίρι του 2019, οι θέσεις στην ελληνική αγορά αναμένεται να διατηρηθούν σταθερές, ενώ οι θέσεις στην Περιφέρεια θα μειωθούν κατά 3%-5% αλλά θα αυξηθούν κατά 5% στην Αθήνα. Αυτή η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως στην Aegean Airlines, καθώς οι περισσότεροι άλλοι ανταγωνιστές της βλέπουν τη χωρητικότητά τους να μειώνεται ή να διατηρείται σταθερή, ύστερα από την ισχυρή ανάπτυξη του 2018. Οπως σημειώνει η HSBC, η διοίκηση επανέλαβε τη στρατηγική της να ενισχύσει τις διεθνείς δραστηριότητες εκτός της Αθήνας και να αυξήσει τα έσοδά της ανά επιβάτη, ενώ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να δίνει μέρισμα το 60% των κερδών της για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αν και οι ανταγωνιστικές τουριστικές αγορές (δηλ. η Τουρκία) εμφανίζουν υψηλή ζήτηση, η Ελλάδα παραμένει μια ελκυστική αγορά καθώς είναι ασφαλής και φθηνότερος προορισμός, όπως σημειώνει η HSBC. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η διεθνής κίνηση προς / από την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 12% στους δύο πρώτους μήνες του 2019. Επιπλέον, η Aegean θα επηρεαστεί λιγότερο από τις σχετιζόμενες με το Brexit αβεβαιότητες που έχουν περιορίσει τη ζήτηση σε άλλα μέρη της Ευρώπης και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στα αρνητικά, η HSBC εκτιμά ότι η ρευστότητα της εταιρείας μπορεί να διατηρηθεί υπό πίεση, λόγω της προπληρωμής των νέων αεροσκαφών και έως την παράδοσή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή