Σε υψηλά οκτώ μηνών το Χ.Α. με ράλι τραπεζών

Σε υψηλά οκτώ μηνών το Χ.Α. με ράλι τραπεζών

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τραπεζικές μετοχές έκλεψαν για μία ακόμη φορά την παράσταση στο ελληνικό Χρηματιστήριο, ωθώντας τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 750 μονάδες και σε νέα υψηλά οκτώ μηνών, με τις θετικές εξελίξεις γύρω από την Ελλάδα να ενισχύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον και να οδηγούν για άλλη μία συνεδρίαση τον τζίρο σε αυξημένα επίπεδα κοντά στα 70 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση του Eurogroup για την έγκριση της εκταμίευσης σχεδόν 1 δισ. ευρώ σε συνδυασμό με τη στήριξη που προσέφερε ο ESM στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης να αποπληρώσει πρόωρα μέρος των ακριβών δανείων του ΔΝΤ, «ξεκλείδωσε» εκ νέου τις επενδυτικές διαθέσεις, προσφέροντας νέες ευκαιρίες εισόδου στα χαρτοφυλάκια, όχι μόνο στις τράπεζες αλλά και σε αρκετούς τίτλους της υψηλής καθώς και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, μετά τη διόρθωση της Πέμπτης, η οποία αποδείχθηκε βραχύβια, όπως άλλωστε είχαν επισημάνει και οι αναλυτές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,26% στις 754,42 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 66,53 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 1,05%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε 1,01%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε ράλι της τάξεως του 4,39% στις 624,14 μονάδες. Η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε στο +6,96%, η Εθνική Τράπεζα στο +3,33%, η Τράπεζα Πειραιώς στο +12,34%, ενώ η Eurobank κατέγραψε απώλειες 0,90%.

Η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, του μήνα ο οποίος θεωρείται ιστορικά ο καλύτερος για το Χ.Α, αποδείχθηκε άκρως εντυπωσιακή, καθώς ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο της τάξεως του 4,58%, ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 2,95%, η μεσαία κεφαλαιοποίηση σημείωσε κέρδη 5,6%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άλμα 13% αγγίζοντας πλέον τα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Σεπτεμβρίου του 2018. Η αγορά φαίνεται να θέλει να δοκιμάσει υψηλότερα επίπεδα, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει ζωντανό, όπως σημειώνουν οι αναλυτές.

Καταλυτικό, πάντως, ρόλο στο άλμα του τραπεζικού δείκτη, εκτός από το πράσινο φως του Eurogroup, έδωσαν και τα ιδιαίτερα θετικά μηνύματα από τα ξένα funds σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στον κλάδο, στα δύο roadshows σε Λονδίνο και ΗΠΑ τα οποία πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς αντιστοίχως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή