Η ΔΕΗ έριξε τον Γενικό Δείκτη και πάλι

Η ΔΕΗ έριξε τον Γενικό Δείκτη και πάλι

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα βουτιά της ΔΕΗ και το εντυπωσιακό «γύρισμα» των τραπεζικών μετοχών από τα χαμηλά ημέρας, το οποίο και «έσωσε» σε μεγάλο βαθμό τον Γενικό Δείκτη από τις ισχυρές απώλειες, ήταν αυτά που χαρακτήρισαν τη χθεσινή συνεδρίαση στο ελληνικό Χρηματιστήριο. Για ακόμη μία φορά το Χ.Α. πάντως απέδειξε, παρά τις αρνητικές ειδήσεις, ότι έχει σημαντικές άμυνες ώστε να μη χάσει τα κρίσιμα σημεία στήριξης και να διατηρήσει το θετικό μομέντουμ που έχει χτιστεί τους τελευταίους μήνες, ενώ η έντονη παρουσία των αγοραστών, όταν ο Γενικός Δείκτης έχασε τις 760 μονάδες, δείχνει πως υπάρχουν πολλά χαρτοφυλάκια που «στηρίζουν» την αγορά και δεν θέλουν να χαθεί η ανοδική τάση. Εκτός από τη «στροφή» των τραπεζικών μετοχών, σημαντικά ήταν τα στηρίγματα από επιλεγμένα blue chips όπως η Motor Oil (+2,03%) και η Jumbo (+2,02%).

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,48% στις 772,66 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε έως και τις 758,24 μονάδες με πτώση 2,34%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 64,44 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,19%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση της τάξης του 1,81% και ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,45% στις 648,52 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει το -5,71%. Η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε στο -0,69% ενώ στα χαμηλά ημέρας έφτασε έως και το -6,44%, η Eurobank έκλεισε με απώλειες 0,34% από το -8,72% που σημείωνε στα χαμηλά ημέρας, η Πειραιώς έκλεισε στο -2,37% από το -7,65% ενδοσυνεδριακά και η Εθνική σημείωσε άνοδο κατά 0,79% ενώ ενδοσυνεδριακά υποχωρούσε έως και 5,83%.

Η μετοχή της ΔΕΗ, μετά το -11,75% της Τρίτης και το χθεσινό -17,93% (από το -24,1% ενδοσυνεδριακά), στον απόηχο των αποτελεσμάτων χρήσης 2018 –καταγράφοντας μάλιστα στη χθεσινή συνεδρίαση έναν από τους ιστορικά μεγαλύτερους όγκους κοντά στα 4 εκατομμύρια μετοχές, όπως σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς–, σημειώνει συνολικές απώλειες σχεδόν 28% μέσα σε ένα διήμερο, ενώ η κεφαλαιοποίησή της πλέον έχει προσγειωθεί κοντά στα 300 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε πως η ΔΕΗ βρίσκεται από τον Νοέμβριο του 2017 στο στόχαστρο του βρετανικού fund Lansdowne Partners (γνωστό για τις επιθετικές του θέσεις έναντι των ελληνικών τραπεζών), με τις short θέσεις του να διαμορφώνονται σήμερα στο 1,51%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή