Νευρικότητα και χαμηλός τζίρος στο Χ.A.

Νευρικότητα και χαμηλός τζίρος στο Χ.A.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και ενδοσυνεδριακά «φλέρταρε» για ακόμη μία φορά με το +1%, ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε να κρατήσει τα υψηλά του κέρδη, κλείνοντας κάτω από τις 730 μονάδες, με τον τζίρο να κινείται σε υποτονικά επίπεδα, σε μια αρνητική εβδομάδα για την αγορά, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη τόσο με το αρνητικό διεθνές κλίμα, λόγω εμπορικών εντάσεων, όσο και με τη νευρικότητα που προκαλεί στους επενδυτές η παροχολογία της κυβέρνησης. Σημαντικές βοήθειες πάντως προσέφεραν στην αγορά ο… μισός τραπεζικός κλάδος και επιλεγμένα blue chips ( Coca-Cola, Fourlis, Jumbo, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ). Ωστόσο, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, η διόρθωση από τα υψηλά του Απριλίου δεν έχει χαλάσει ακόμα εντελώς το ανοδικό κάδρο, καθώς οι αγοραστές φαίνονται περισσότερο πρόθυμοι να ελέγξουν το βάθος της πτώσης και λιγότερο να κινηθούν επιθετικά κόντρα στην κατεύθυνση και στη δυναμική των διεθνών αγορών.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,39%, στις 729,31 μονάδες, ενώ o τζίρος διαμορφώθηκε στα 45,41 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,69%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,30% και ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,11%, στις 599,20 μονάδες.

Πιέσεις δέχθηκε η Εθνική μία ημέρα μετά το Investor Day, υποχωρώντας κατά 1,09%, με τους αναλυτές να επισημαίνουν πως το σχέδιο της διοίκησης για την επόμενη τετραετία είναι φιλόδοξο και επιθετικό, σημειώνοντας πως οι επενδυτές θα περιμένουν να υλοποιηθεί η βελτιωμένη οργανική μείωση των NPEs, πριν το προεξοφλήσουν πλήρως. Οριακά χαμηλότερα έκλεισε η Alpha Bank, στο -0,08%, ενώ στο +0,98% έκλεισε η Eurobank και στο +1,68% η Πειραιώς. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,91% και ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε οριακή άνοδο 0,04%.

Με την αγορά να δέχεται την πίεση από τη μεταβλητότητα του εξωτερικού, αλλά και τις ρευστοποιήσεις ενόψει των αναδιαρθρώσεων της MSCI, ολοκληρώθηκε πτωτικά η εβδομάδα συνεχίζοντας για πρώτη φορά φέτος την πτωτική τάση της περασμένης εβδομάδας, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Ωστόσο, το σκηνικό μεταβλητότητας βελτιώθηκε ως προς το μέγεθος των διακυμάνσεων, ενώ οι μέσες ημερήσιες συναλλαγές κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή