Συμφωνία συνεργασίας με… προοπτικές της Vivartia με την Optima

Συμφωνία συνεργασίας με… προοπτικές της Vivartia με την Optima

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συζητήσεις με την Optima, εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Παντελιάδη, βρίσκεται η Vivartia, με αντικείμενο τη μεταβίβαση εξοπλισμού παραγωγής κίτρινου τυριού από τη δεύτερη στην πρώτη, καθώς και τη σύναψη νέας συμφωνίας παραγωγικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Το εάν βεβαίως οι συζητήσεις αυτές θα λάβουν μεγαλύτερη διάσταση, υπό την έννοια της πώλησης της εταιρείας «Βίγλα», θυγατρικής της Vivartia στην κατηγορία των τυροκομικών προϊόντων, είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί στη συνέχεια.

Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα οικονομικής ενημερωτικής ιστοσελίδας, σύμφωνα με το οποίο επίκειται πώληση του κλάδου τυροκομικών της Vivartia στην Optima, και συγκεκριμένα πώληση του εργοστασίου της «Βίγλας» στην Optima και εν συνεχεία μεταβίβαση και των σχετικών εμπορικών σημάτων, η Vivartia και συγκεκριμένα η «Δέλτα Τρόφιμα», όπου ανήκει η εν λόγω δραστηριότητα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η ΔΕΛΤΑ διευκρινίζει: Καμία μεταβίβαση της επωνυμίας ΒΙΓΛΑ ή του κλάδου τυροκομικών. Κανένα εμπορικό σήμα δεν πωλείται ή μεταβιβάζεται. Αντιθέτως, η επιδίωξη της εταιρείας είναι η λήψη όλων των μέτρων για την ισχυροποίηση όλων των εμπορικών σημάτων της στην αγορά. Οι συζητήσεις με τον Ομιλο Εταιρειών Οptima αφορούν τη μεταβίβαση εξοπλισμού παραγωγής κίτρινου τυριού και νέα συμφωνία παραγωγικής συνεργασίας των δύο πλευρών».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Τετάρτη, κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων της Marfin Investment Group, όπου ανήκει η Vivartia, η διοίκηση επισήμανε ότι θα συνεχισθούν οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων με στόχο τη μείωση των δανείων της μητρικής, χωρίς ωστόσο να προβεί σε λεπτομέρειες. Κατά καιρούς, πάντως, στελέχη της διοίκησης της MIG έχουν υποστηρίξει ανεπισήμως ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός της «Δέλτα» επικεντρώνεται στις κατηγορίες του γιαουρτιού και του γάλακτος και ότι η κατηγορία των τυροκομικών δεν είναι στις προτεραιότητες της εταιρείας.

Το εργοστάσιο της «Βίγλας» βρίσκεται στην Ελασσόνα. Η εταιρεία Βίγλα Ολύμπου ΑΕΒΕ ιδρύθηκε το 1990 με στόχο την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και από το 1997 ανήκει στη «Δέλτα».

Η Optima ιδρύθηκε το 1974 από τον Παντελή Παντελιάδη και αρχικά λειτουργούσε ως εμπορική εταιρεία, ενώ το 1997, εξαγοράζοντας τη βιομηχανία «Ηπειρος», απέκτησε και παραγωγική δραστηριότητα. Προηγούμενη εξαγορά στην οποία είχε προχωρήσει η Optima ήταν το 2017, όταν απέκτησε τον έλεγχο της εταιρείας Δομοκός Α.Ε., η οποία παράγει το γνωστό τυρί «Κατίκι Δομοκού» και ανήκε προηγουμένως στην αλλαντοβιομηχανία Π. Γ. Νίκας ΑΒΕΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή