Εβδομος μήνας συνεχούς ανόδου για το Χ.Α.

Εβδομος μήνας συνεχούς ανόδου για το Χ.Α.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη πάνω από τις 890 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να στρέφονται σε επιλεκτικές τοποθετήσεις τόσο από τη μεγάλη όσο και από τη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση, δείχνοντας πως η διάθεση για ανάληψη ρίσκου στο Χ.Α. διατηρείται, παρά τον… μικρό βηματισμό που ακολουθεί ο Γενικός Δείκτης το τελευταίο διάστημα. Οπως επισημαίνουν οι αναλυτές, πάντως, από τεχνικής άποψης η κίνηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Χ.Α. αναμένεται να δώσει σύντομα νέο υψηλό έτους –μετά τις 895 μονάδες που σημειώθηκαν στις 5 Ιουλίου–, αρκεί να διατηρηθεί η συναλλακτική δραστηριότητα σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,52% στις 890,70 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 63,63 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,61%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο +0,57% και ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,96% στις 782,71 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο 2,64%, με τα συνολικά κέρδη από την αρχή του έτους να διαμορφώνονται στο 45,23%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,7% στην εβδομάδα, έχοντας αναρριχηθεί κατά 78% από τις αρχές του 2019.

Ο χρηματιστηριακός Ιούλιος και το επτάμηνο ολοκληρώνεται σε τρεις συνεδριάσεις και από ό,τι φαίνεται θα συνεχιστεί το σερί των θετικών μηνιαίων προσήμων του Γενικού Δείκτη από το ξεκίνημα της χρονιάς, σημειώνει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Αν τελικώς ο Γενικός Δείκτης καταφέρει να κλείσει πάνω από τις 868,48 μονάδες το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης, θα παραμείνει αλώβητος για έβδομο συνεχόμενο μήνα, φαινόμενο το οποίο είχε εμφανιστεί για τελευταία φορά από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Φεβρουάριο του 2013.

Τα γεγονότα που έρχονται μπορούν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας είναι προγραμματισμένη η πιστοληπτική αξιολόγηση από τη Fitch και θα βάλει την αγορά σε μια εγρήγορση με προφανείς αποδέκτες τις τραπεζικές μετοχές, ενώ το φορολογικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί πριν από τις 10 Αυγούστου, λειτουργεί υποστηρικτικά σε μια συνολική αναβάθμιση των προβλέψεων με βάση τους νέους φορολογικούς συντελεστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή