Οι νέοι στόχοι που θέτει η Ζeniθ για την εγχώρια αγορά

Οι νέοι στόχοι που θέτει η Ζeniθ για την εγχώρια αγορά

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προοπτικές περαιτέρω επέκτασης στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού βλέπει η Zeniθ, γι’ αυτό, πέρα από τον στόχο για αύξηση των πελατών της στις 500.000 μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, διερευνά την είσοδό της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις με μικρομεσαίο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας για εξαγορά. Η πρώην εταιρεία παροχής φυσικού αερίου Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, που πλέον δραστηριοποιείται και στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού με βασικό μέτοχο την ιταλική ΕΝΙ, επανασχεδιάζει τη στρατηγική της στη βάση των δρομολογούμενων αλλαγών στην εγχώρια ενεργειακή αγορά με βασικό άξονα την ισχυροποίησή της και στους δύο κλάδους, φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό. Για τα σχέδια και τις προοπτικές της εταιρείας μίλησε σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της ΔΕΘ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Φεντερίκο Ρέγκολα.

Μιλώντας εξάλλου στην τελετή εγκαινίων του περιπτέρου της εταιρείας στη ΔΕΘ και στην επέτειο των 20 χρόνων παρουσίας της Ζeniθ στην αγορά, ο κ. Ρέγκολα μίλησε για τους νέους στόχους που θέτει η εταιρεία μετά την επίτευξη του στόχου για πανελλαδική επέκταση, με κυριότερο να ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο πελατών σε τέσσερα χρόνια.

Για πρώτη φορά από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Ρέγκολα ανακοίνωσε τρεις νέες πρόσθετες υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία του και, συγκεκριμένα, τη συντήρηση λέβητα, την παροχή ηλεκτρολογικού σχεδίου και την έκδοση πιστοποιητικού ενέργειας. Τόνισε επίσης τη σημασία της φροντίδας του περιβάλλοντος και τη στόχευση της εταιρείας να συνδράμει τους πελάτες της στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Οπως είπε, «η Zeniθ είναι μια εταιρεία που συνδυάζει τουλάχιστον δύο χαρακτηριστικά – είναι ταυτόχρονα παρούσα στη λιανική αγορά του φυσικού αερίου και στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και μια επιχείρηση που είναι αποτέλεσμα επένδυσης μιας μεγάλης και αξιόπιστης ιταλικής εταιρείας, της ΕΝΙ, στην Ελλάδα».

«Αυτό είναι διπλά καλό», πρόσθεσε, «διότι αυξάνονται οι επιλογές των καταναλωτών και γιατί αποτελεί ένα σήμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Εμείς ως υπουργείο θέλουμε ένα απελευθερωμένο, ευρωπαϊκό περιβάλλον για την ενέργεια με πολλές και καλές επιλογές για τους καταναλωτές. Μέσω του ανταγωνισμού, υπηρετείται ο καταναλωτής, κι αυτήν την πολιτική θέλουμε να στηρίξουμε», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή