Με μικρά κέρδη ο Γ.Δ. επέστρεψε στις 870 μονάδες

Με μικρά κέρδη ο Γ.Δ. επέστρεψε στις 870 μονάδες

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή στις 870 μονάδες πραγματοποίησε το Χρηματιστήριο Αθηνών, έστω και με μικρό βηματισμό, αφού ο Γενικός Δείκτης αυξήθηκε κατά μόλις τέσσερις μονάδες σε σύγκριση με το κλείσιμο της Πέμπτης, ωστόσο ο τζίρος ανέβασε κάπως ταχύτητα δείχνοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες «καλλωπισμού» των αποτιμήσεων, όπως συνηθίζεται κοντά στο κλείσιμο του μήνα. Η επικράτηση των αγοραστών, πάντως, ήταν ξεκάθαρη μετά τις απώλειες στο Χ.Α. σε επίπεδο εβδομάδας, με τους αναλυτές να σχολιάζουν ότι «η αγορά δίνει υπόσχεση ανοδικής αναμονής».

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,48% στις 870,35 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 65,74 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε κέρδη 0,70%, στις 2.163,16 μονάδες, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,42% και ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,03%, στις 828,75 μονάδες. Τα μεγαλύτερα κέρδη από τις τράπεζες σημείωσε η Πειραιώς κλείνοντας στο +1,33% και ακολούθησαν η Alpha Bank με άνοδο 1,18%, η Eurobank με κέρδη 1,02% και η Εθνική στο +0,65%.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,66%, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,35%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,76%.

Η συνεδρίαση της Δευτέρας θα έχει ενδιαφέρον καθώς τότε αναμένεται να διαμορφωθεί το πρόσημο της αγοράς για τον μήνα Σεπτέμβριο. Τότε, όπως σχολιάζει και ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities, θα λύσουν τις διαφορές τους αγοραστές και πωλητές σε μια συνεδρίαση-ντέρμπι. Το κλείσιμο του προηγούμενου μήνα έγινε στις 868,1 μονάδες, οριακά κοντά στο κλείσιμο της Παρασκευής, γεγονός που αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για την τελευταία συνεδρίαση, που θα διαμορφώσει και την επίδοση του εννεαμήνου.

Εως τώρα ο Σεπτέμβριος ήταν μήνας συσσώρευσης και επιλεκτικού ενδιαφέροντος, που αντιστάθμισε επιμέρους πιέσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους. Οι επενδυτές κινήθηκαν περισσότερο με γνώμονα τα αποτελέσματα του εξαμήνου, τα οποία είτε δικαιολόγησαν και υποστήριξαν αποτιμήσεις είτε έδειξαν ότι οι τιμές περιέχουν περισσότερη αισιοδοξία από όσο ενδεχομένως αξίζουν. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, τα θεμελιώδη μετά και το ετήσιο συνέδριο της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο ξαναμπαίνουν στο κάδρο, καθώς οι εμπλεκόμενοι θα επαναξιολογήσουν τη στάση τους για την πορεία των εταιρειών του Χ.Α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή