ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ερευνα για κακοδιαχείριση στην Creta Farms

Ερευνα για κακοδιαχείριση στην Creta Farms

Στο κατώφλι του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα που θα της διασφαλίσει την προστασία από τους πιστωτές της, χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμη συμφωνία εξυγίανσης, βρίσκεται η Creta Farms. Σήμερα, εξάλλου, αναμένεται να υπογραφούν και τα έγγραφα εκείνα που θα αποδεσμεύουν κάποια χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς έτσι ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της αλλαντοβιομηχανίας.

Εξελίξεις, ωστόσο, υπάρχουν και σε δικαστικό επίπεδο. Ειδικότερα, οι δικαστικές αρχές διενεργούν προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε κακοδιαχείριση στην Creta Farms από μέλη της διοίκησης της εταιρείας. Η έρευνα ξεκίνησε μετά τη διαβίβαση στον οικονομικό εισαγγελέα στοιχείων που είχε προσκομίσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης σχετικά με την πορεία των 11,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το ποσό που είχε δανείσει στην εταιρεία, χωρίς, σύμφωνα με τον ίδιο, να του επιστραφεί και που αποτέλεσε τη θρυαλλίδα των εξελίξεων στην Creta Farms.

Ο κ. Κ. Δομαζάκης έχει λάβει ήδη κλήση από τις δικαστικές αρχές προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας τις αμέσως επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις 30 Ιουνίου 2019 η «Καθημερινή» είχε αποκαλύψει ότι τα ευρήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ήταν τέτοια, που αναμενόταν να προκαλέσουν την εμπλοκή των εισαγγελικών αρχών.

Στο μεταξύ, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για την Creta Farms από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Ως καταληκτική προθεσμία έχει ορισθεί η 1η Νοεμβρίου και μετά αναμένεται να δοθεί ένα δεκαήμερο εντός του οποίου θα πρέπει να έχει αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», είναι εξαιρετικά δύσκολο να δοθεί παράταση, καθώς η πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Ρεθύμνου για την τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης στην εταιρεία, θέτει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.