Εξαγωγές, ξενοδοχεία και νοσοκομεία το «μενού» ανάπτυξης της PotPan

Εξαγωγές, ξενοδοχεία και νοσοκομεία το «μενού» ανάπτυξης της PotPan

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ξενοδοχειακό και νοσοκομειακό catering, αλλά και στις εξαγωγές επικεντρώνεται η στρατηγική ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια της εταιρείας PotPan, η οποία φέτος συμπλήρωσε 18 χρόνια ζωής. Βεβαίως, η ανάπτυξή της με διψήφιο ρυθμό τα τελευταία χρόνια οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στο γεγονός ότι η εταιρεία έχει αναλάβει μεγάλο μέρος του επισιτισμού στα κέντρα πρώτης υποδοχής των μεταναστών και προσφύγων, δραστηριότητα η οποία αντιστοιχεί περίπου στο 30% του συνολικού της τζίρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατηγορία του επισιτισμού μεταναστών και προσφύγων δραστηριοποιούνται περί τις 50 εταιρείες. Το 2019, η PotPan εκτιμάται ότι θα πραγματοποιήσει κύκλο εργασιών πάνω από 17 εκατ. ευρώ, έναντι 13,8 εκατ. ευρώ το 2018.

Το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου της εταιρείας, περίπου 40%, προέρχεται από την παρασκευή έτοιμων γευμάτων για λογαριασμό γνωστών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, όπως η «ΑΒ Βασιλόπουλος», η «Μασούτης», η «Γαλαξίας», ενώ παλιότερα η PotPan είχε συνεργασία και με τη «Σκλαβενίτης». Η εταιρεία έχει επίσης συνεργασίες με μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ του εξωτερικού όπως την Delhaize στο Βέλγιο, τη Lidl στη Γερμανία, την Asda στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης διαθέτει κάποια έτοιμα προϊόντα, π.χ. σάλτσες σε αλυσίδες εστίασης (Domino’s, L’ Artigiano) αλλά και έτοιμα γεύματα, όπως για παράδειγμα στη «Γρηγόρης».

Σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της εταιρείας καταλαμβάνει το νοσοκομειακό catering, με την PotPan να παρέχει υπηρεσίες τροφοδοσίας σε 15 κλινικές.

Ο τομέας που αναπτύσσεται ιδιαιτέρως τα τρία τελευταία χρόνια είναι αυτός του ξενοδοχειακού catering, με την PotPan να έχει συνάψει συνεργασίες με αλυσίδες αλλά και μικρομεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες, είτε για τις ανάγκες σε φαγητό των πελατών είτε για τις ανάγκες σίτισης του προσωπικού. Μέχρι σήμερα προμηθεύει 45 ξενοδοχειακές μονάδες και στους πελάτες της συγκαταλέγονται γνωστά ξενοδοχεία στην Αθήνα, όπως το President και το Astor, αλλά και σε νησιά, κυρίως σε Ρόδο, Χαλκιδική, Μύκονο και Κρήτη.  

Σε μια προσπάθεια να καλύψει τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, καθώς και τις απαιτήσεις των καταναλωτών, η PotPan δημιουργεί το τελευταίο διάστημα γεύματα βασισμένα σε συστατικά σούπερ φουντ, γλυκά για αυστηρά χορτοφάγους με βάση ξηρούς καρπούς κ.ά. 

Η PotPan απασχολεί 250 άτομα, ενώ οι εγκαταστάσεις της αγγίζουν τα 3.160 τ.μ. με την κεντρική μονάδα παραγωγής να βρίσκεται στην Αυλίδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή